İşten çıkarma yasağına ilişkin flaş açıklama!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işten çıkarma yasağının bir süre daha uzatılacağını duyurdu. 

EKONOMİ 13.06.2020, 12:49
İşten çıkarma yasağına ilişkin flaş açıklama!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında başlatılan işten çıkarma yasağı uzatılacak.

Konuya ilişkin açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. 

Bakan Selçuk, fesih kısıtı ile birlikte çalışanların işlerini kaybetmelerinin önlendiğini ifade etti. İşverenlerin maliyetlerini en aza indirgeyecek tedbirlerin alındığını kaydeden Selçuk, nakdi ücret desteğine sahip olan çalışan sayısının 1 milyon 358 bine çıktığını belirtti. Selçuk, 1 milyar 700 milyon TL kaynağın çalışanlara aktarıldığını ifade etti.

Fesih kısıtının yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde çalışanları korumak adına kritik bir karar olduğuna dikkat çeken Selçuk, bu uygulamanın bir süre daha uzatılacağını söyledi.

"İşsizlik istemiyoruz"

Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde ek istihdam sağlayan işverenlere "ilave istihdam desteği" ismi altında bir destek sağlanacağını belirterek, çalışanların işsiz kalmasını istemediklerini, buna öncelik verileceğini kaydetti.  

"Çalışanların normal sürece geçebilmesi için yeni model uygulanacak"

Çalışanların normal sürece geçiş yapabilmesi amacıyla "normalleşme desteği" isminde yeni bir model kullanacaklarını anlatan Selçuk, kısa çalışma ödeneğine başvuruda bulunmuş ve ücretsiz izin desteği almış kişilerin normal sürece geçebilmesi amacıyla "normalleşme desteği"nin sunulacağını belirtti.

"İstihdamı korumayı amaçlıyoruz"

Selçuk, bakanlık olarak istihdamı korumayı amaçladıklarını, 2019 yılının Ocak ayı ile 2020'nin Nisan ayı arasında işsiz kalan kişileri tekrar kazanmak istediklerini ifade etti. 

"Kayıt dışı istihdam kayıt içine çekilecek"

Kayıt dışı istihdamı kayıt içine çekmeye çalışacaklarını ve bunun sosyal güvence bakımından faydalı olacağını söyleyen Selçuk, kayıt dışı istihdamda olan kişileri kayıt içine çekmek üzere bir teşvik paketi sunduklarını ve bunun iyi bir teşvik olacağını kaydetti.

"Gençler iş hayatına daha kolay çekilecek"

Selçuk, part-time çalışma ile işsizlik arasında negatif bir kolerasyonun bulunduğuna dikkat çekerek, bu sağlandığı vakit gençlerin iş hayatına daha kolay çekilebileceğini aktardı. 

Part- time çalışma düzenlemesiyle kadınların iş ve aile hayatına uyum getirileceğini ifade eden Selçuk, gençler için de paketin içerisinde böyle bir maddenin yer alacağını söyledi.

Yorumlar (0)