İşte Volkswagen'in Türkiye'de üreteceği modeller!

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Başar, Türkiye'de Passat ve Superb modellerinin üretileceğini belirtti.

EKONOMİ 27.10.2019, 11:24 27.10.2019, 13:03
İşte Volkswagen'in Türkiye'de üreteceği modeller!

Ünlü otomobil üreticisi Volkswagen, Türkiye'ye yatırım yapacağını açıklamasının ardından hangi otomobil modellerinin üretileceği merak konusuydu.

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, Volkswagen'in yatırımıyla Türkiye'de Passat ve Skoda'nın Superb modellerinin üretileceğini belirterek, "Hem Passat hem de Superb, sedan sınıfında Avrupa'da en fazla satılan modeller. Bu nedenle aramızda hoş bir yarış olacak Türkiye'de de üretildiği zaman... Onlar kendi iddialarını ortaya koyacaklar, biz kendi iddiamızı ortaya koyacağız." diye konuştu.

Volkswagen ailesi içinde Skoda'nın ve Superb'in çok özel bir yeri olduğunu belirten Başar, "Hem ülke ekonomimiz açısından hem bizim bilinirliğimiz açısından hem rekabet gücümüz açısından bu modelin Türkiye'de üretilecek olması bizi çok mutlu ediyor." ifadelerinde bulundu.

Volkswagen, Ekim ayı başında, Manisa'da 943,5 milyon TL sermayeli "Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ" unvanlı şirket kurmuştu. Hangi modellerin Türkiye'de üretileceği ise belirtilmemişti.

Yorumlar (0)