İstanbul’u bırakıp buraya geliyorlar! Ev fiyatları 3 milyon lirayı buldu

Türkiye’de 2 yıldır etkisini sürdüren pandemi süreci ile birlikte Trakya Bölgesi’nin gözde şehirlerinden Tekirdağ’a da talep arttı. Kentteki konut fiyatları 3 milyon liraya kadar yükselirken, en çok ilgiyi ise İstanbullular gösteriyor. 

EKONOMİ 17.04.2022, 17:14
İstanbul’u bırakıp buraya geliyorlar! Ev fiyatları 3 milyon lirayı buldu

Tekirdağ’a, özellikle son 2 senede artan bu talep sonrası kent nüfusunda da ciddi bir artış yaşandı. Geçen ay açıklanan verilere göre, mart ayında Türkiye’de gerçekleştirilen toplam konut satışlarının yüzde 2,5’i bu kentte gerçekleşti. Tekirdağ’da geçen ay satılan konut adedi 3 bin 336 olarak kamuoyu ile paylaşıldı. Bu rakam ile Tekirdağ, 81 ile arasında kendisine 8’inci sıradan yer buldu. 

Şehrin nüfusu artmaya devam ediyor

Tekirdağ’a, İstanbul başta olmak üzere çevre illerden artan bu yoğun talep sonrası şehrin nüfusu da son 4 ayda yaklaşık 500 bin artış gösterdi. Kente olan bu ilgi sebebiyle konut fiyatları da adeta tavan yaptı. Hızlı bir sezon geçirdiklerini belirten yerel emlakçılar, fiyatların neredeyse ikiye katladığını ve 3 milyon liraya kadar varan konutların satılmakta olduğunu dile getirdiler. 

“Tekirdağ’ın ev sorunu da yok, iş sorunu da yok”

Kentte uzun süredir hareketli olan konut satışlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Emlakçı Mehmet Gül, “Şehrimizde konut hareketliliği asla durmaz. Şehrimizin her tarafından yapılar yükselmeye devam ediyor. Tamamlanan evler de hemen satılıyor. Tekirdağ’ın ev sorunu da yok, iş sorunu da yok. Bunlara kimse itibar etmesin. Şehrimizdeki ev satışı hiçbir zaman durmadı, durmaz da” ifadelerini kullandı. 

“Her gün en az 15 müşteri bizlerle iletişim kuruyor”

Müşterilerin emlakçılardan yoğun talepleri olduğunu vurgulayan Mehmet Gül, “Her gün en az 15 müşteri bizlerle iletişim kuruyor, ev bakıyor. Tabi her gösterdiğimiz yeri de satamıyoruz. Ama aylık olarak baktığımızda en az 2-3 konut satışını mutlaka gerçekleştirmiş oluyoruz. Bunlar arasında fiyatı oldukça yüksek daireler de var. 1 milyon lira değerinde konut alan da, 2 milyon lira değerinde konut alan da var. Şehirde 3 milyon liraya kadar bu rakamları görmek mümkün” şeklinde konuştu. 

“Pandemi sonrası Tekirdağ’a ilgi ve talep çok arttı”

Tekirdağ’da mart ayında tapu işlemleri için 10 bini aşkın başvuru işlemi gerçekleştirildiğini vurgulayan Mehmet Gül, “Geçen ay açıklanan TÜİK rakamları da herkesin bildiği gibi ortada. Tekirdağ’da geçen ay 3 bin 336 konut el değiştirdi. Bu Türkiye’deki hareketliliğin yaklaşık yüzde 2,5’lik bir oranına tekabül eder. Pandemi sonrası Tekirdağ’a ilgi ve talep çok arttı, büyük bir göç görüyoruz buraya. İnsanlar artık daha sakin ve müstakil yerleşim yerlerine yöneliyor. Bu konuda da şehrimiz zirvede yer alıyor” dedi. 

Yorumlar (0)