İstanbul’daki Rusya-Ukrayna görüşmesi piyasalara olumlu mesaj verdi

Rusya-Ukrayna arasındaki savaşla sarsılan küresel piyasalar, İstanbul’da yapılan kritik zirve sonrasında tekrar yükseliş hareketine geçti. Paris ve Frankurt borsaları yüzde 3’lük değer kazandı. Bununla beraber petrol fiyatlarındaysa yüzde 5’lik bir düşüş görüldü.

EKONOMİ 29.03.2022, 16:55 30.03.2022, 09:40
İstanbul’daki Rusya-Ukrayna görüşmesi piyasalara olumlu mesaj verdi

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşla birlikte küresel piyasalar da sarsıldı. Yapılan İstanbul görüşmesinin sonrasında ise Paris ve Frankurt borsasında yüzde 3 değerlenme görüldü. Brent petrolün varil fiyatıysa bugün itibarıyla 106,52 dolar oldu.

Hisseler Borsa İstanbul’da değer kazanırken dolarda ise düşüş görüldü. Geçtiğimiz hafta boyunca kurda dar bant içinde fiyatlamalar görülürken, bugün ise Rusya ve Ukrayna görüşmeleri sonrasında hareketlilik görüldü. Dolar/TL, İstanbul’da yaşanan tarihi Rusya-Ukrayna görüşmesi sonrasında 14,65 seviyelerinden işleme alınıyor.

Ruble dolar karşısında %10 değerlendi

Dolar karşısında Rus rublesinin hızlıca düşüşü dikkatleri üzerine çekmişti. Rusya’ya gelen yaptırımlarla Putin’in adımları rubledeki düşüşü hızlandırmıştı. Bugün ruble görüşmeler sonrasında dolar karşısında %10 değerlenerek 85,91 seviyesine düştü.

Yorumlar (0)