İstanbul’da suya dev zam

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Meclisi'nde, İSKİ'nin (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi) su fiyatlarına yüzde 40,38 zam yapıldı.

EKONOMİ 13.09.2022, 18:35
İstanbul’da suya dev zam

İSKİ 3'üncü Olağanüstü Genel Kurulu, Saraçhane'de bulunan İBB Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı.

İBB Meclisi 1'inci Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında gerçekleştirilen oturumda, İSKİ Genel Müdürlüğü'nün, İSKİ atık su ve su tarife teklifleri de gündeme geldi.

İSKİ yüzde 188,12'ye varan zam teklif etti

İSKİ'nin verdiği teklifte suya, yüzde 99,88 ila yüzde 188,12 arasında zam teklifi yapıldı.

Söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, İSKİ'nin teklifinin revizesini talep ettiklerini dile getirdi.

Son üç sene içinde, suya zam yapmak üzere CHP'li İBB'ye bağlı olan İSKİ Genel Kurulu için yedi defa olağan, bugün dahil olmak üzere sekiz defa da olağanüstü toplandıklarını kaydeden Gökkuş, şöyle devam etti:

"'Suyu sürekli olarak ucuzlatacağız, alt yapı grubuna ücretsiz vereceğiz.' diyen bir yönetim için verilen bu tekliflerin kentimize reva olmadığı kanaatindeyiz. Biz, kurum ve piyasa gerçekleri arasında bir denge oluşturarak, İBB Meclisi'nden evvel gerçekleştirdiğimiz toplantıda bütün grupların ortak teklifiyle İSKİ'nin teklifinin revize edilmesini talep ediyoruz."

Yüzde 40,38 oranında zam yapıldı

Revize teklif, mesken 1'inci kademede ev başına 15 metreküpe değin 11,69 TL, mesken 2'inci kademede 16 metreküp ve üzerine 17,56 TL, iş yerlerine ise 31,44 TL olarak belirlendi.

İBB Meclisi'nde, suya 40,38 oranında zam, oy birliğiyle kabul gördü. 

Yorumlar (0)