İstanbul’da marketlerde fahiş fiyat denetimi başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla çalışma başlatan Ticaret Bakanlığı yetkilileri marketlerde fahiş fiyat denetimine başladı.

EKONOMİ 16.09.2021, 16:49 18.09.2021, 09:51
İstanbul’da marketlerde fahiş fiyat denetimi başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gıda fiyatlarına yapılan fahiş artışlar için, “En kısa zamanda enflasyonu kontrol altına alarak, tezgahların fahiş fiyat artışlarını önleyeceğiz.” demişti.

Erdoğan’ın talimatının ardından Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bu kapsamda İstanbul’da kimi zincir anket şubelerinde fahiş fiyat artışı denetimi yapıldı.

Etiketler dikkatlice okunmalı

Ürünlerin etiket fiyatlarını kontrol ettiklerini ve bunları kasadan geçirip bir bir kasa ile fiyat arasında fark olup olmadığına baktıklarını söyleyen Ticaret Bakanlığı yetkilisi Oğuz Şahin, “Arkadaşlarımız gerekli olan tutanakları tutacaklar. Bir haksız fiyat artışının olup olmadığını belirlemek maksadıyla 3 ay geriye dönük olarak satış ve alış fiyatlarıyla ürünlerin tedarikçilerine ilişkin bilgileri alacağız. Bu bilgileri daha sonradan değerlendirerek haksız fiyat artışı olduğunu düşündüğümüz ürünleri Bakanlığımızda bulunan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na göndereceğiz.

10 bin 910 TL ceza

Haksız olduğu eğer anlaşılırsa 10 bin 910 TL’den 109 bin TL’ye dek idari para cezası keseceğiz. Haksız fiyat artışını her kim gerçekleştirmişse ona uygulayacağız. Öte yandan eğer etiketle kasadaki fiyat arasında da bir fark varsa her bir etiket başına 452 TL ceza keseceğiz. İndirimli satışlar gerçek mi değil mi ona bakacağız. Tüketicilerimizden de indirimli ürünler konusunda özellikle dikkatli olmalarını ve etiketleri dikkatlice okumalarını tavsiye ediyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)