İstanbul’da ekmek ‘resmen’ 2,5 TL. oldu

Gıda ürünlerindeki fahiş artışlar nedeniyle Fırıncılar Federasyonu’nun isteği doğrultusunda 230 gramlık ekmekte Eylül ayından itibaren uygulanan yüzde 25 oranındaki zam resmiyet kazandı. İstanbul Ticaret Odası ekmeğe getirilen bu zammı resmen onayladı.

EKONOMİ 12.11.2021, 12:25 13.11.2021, 11:53
İstanbul’da ekmek ‘resmen’ 2,5 TL. oldu

Eylül ayından beri Fırıncılar Federasyonu’nun 230 gramlık ekmekte talep ettiği zam oranı İTO'nun dün akşam yapılan meclis toplantısında onaylanarak kabul edildi. Bazı yerlerde çoktan zamlı tarifenin uygulandığı biliniyor. Ancak bu kararla birlikte İstanbul’da ekmek fiyatlarına yapılan zam resmileşmiş oldu.
 
Bugünden itibaren İstanbul Ticaret Odası’na bağlı olarak faaliyet gösteren tüm fırıncılar 230 gramlık ekmeği, 2,5 liradan satışa sunacak.

İBB’de ekmek hariç zam yaptı

Başta un olmak üzere birçok kalemde büyük artışlar gösteren maliyetleri gerekçe gösteren fırıncılar bir süredir zam konusundaki talepte bulunuyordu. Bu senenin başından itibaren un fiyatları yüzde 40’dan fazla artış göstermişti.

Bu gelişmeler neticesinde olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Halk Ekmek Büfeleri’nde satışa sunulan 39 çeşit paketli unlu mamullerine 8 Kasım’dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 33,5 civarında zam yapmak zorunda kalmıştı. Ancak ekmek fiyatı 1,25 TL’ye sabitlenmişti.

“Sürekli artması kabul edilemez”

Türkiye Fırıncılar Federasyon Başkanı olan Halil İbrahim Balcı da yakın zamanda yaptığı açıklamada; “Sadece 10 ay gibi bir sürede işletme fiyatları yüzde 60 oranında artış gösterdi. 3 günde bir, hatta haftada bir un fiyatlarının artması asla kabul edilemez” demişti.

Yorumlar (0)