İstanbul Havalimanı’na uyku kapsülü!

EKONOMİ 12.01.2020, 12:58
İstanbul Havalimanı’na uyku kapsülü!

İstanbul Havalimanı’nda uçuşlarını bekleyen ve yorgun olup dinlenmek isteyen yolcular için, İGA Sleepod isimli uyku kapsülü modeli uygulamaya konuldu. Uçaklarının kalkış saatini bekleyen yolcular bu kabinleri saatlik olarak kiralayıp bekleme sürelerini dinlenerek geçirebilecek.

6 Nisan 2019 tarihinde tam kapasiteyle devreye girerek küresel havacılık sektöründe önemli bir yere sahip olan İstanbul Havalimanı, her gün ağırladığı binlerce yolcu için yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi.

Uygulama kapsamında havalimanı işletmecisi İGA, yolcu konforunun arttırılmasına yönelik dış hatlar terminaline giden yolcu katında "İGA Sleepod" isimli uyku kapsülü modelini devreye soktu. Özellikle Uzakdoğu’da yaygın olarak kullanılan ve dünya geneline yayılan uyku kapsülü modeliyle yolcular, büyük otel odalarına ihtiyaç duymadan dinlenme ve uyku gibi gereksinimlerini çok daha uygun ücretlerle karşılayabiliyor.

İGA Sleepod uyku kapsülünün saati 9 euro

Uyku kapsülleri yolcular tarafından 9 euro karşılığında 1 saat kiralanabilecek. Yolcu her saat için 9 euro ödeyecek. Hijyenin de ön planda tutulduğu uygulamada her yolcuya tek kullanımlık çarşaflar ücretsiz olarak veriliyor. Yolcular battaniye ve yastık gibi ek hizmetler talep etmeleri durumunda ise bunlara 2 euro karşılığında sahip olabiliyor. Kullanılan malzemeler görevli personeller tarafından her kullanımdan sonra kaldırılarak kuru temizlemeye gönderiliyor.

Uyku kapsüller yolcunun ihtiyaçlarına göre tasarlandı

Mini kabinlerin içi tam anlamıyla yolcuların ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlandı. Kabinlerin içerisinde USB girişi ve priz bulunuyor. Yolcular böylece cep telefonlarını ve diğer elektronik cihazlarını çalıştırabiliyor ya da şarj edebiliyor. Uyku kapsüllerinin alt kısmında ise yolcunun el bagajını koyacağı özel bir alan bulunuyor. Böylelikle yolcular uyudukları süre boyunca el bagajlarını veya kişisel eşyalarını kendi uyku kabinlerinin alt kısmında muhafaza edebiliyor.

Yorumlar (0)