İstanbul Havalimanı, Avrupa’da zirvede

İstanbul Havalimanı, Eurocontrol (Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü) tarafından açıklanan veriler doğrultusunda, mart ayının ilk haftasında Avrupa havaalanları arasında en fazla uçak seferi gerçekleştirilen havaalanı olarak zirvede konumlandı.

EKONOMİ 08.03.2021, 20:54 09.03.2021, 14:42
İstanbul Havalimanı, Avrupa’da zirvede

Ülkemizin dünyaya açılan kapısı olan İstanbul Havalimanı, salgın sürecine karşın uçuş sayılarıyla Avrupa’daki havaalanlarını geride bırakmayı sürdürüyor. Aynı zamanda global bir aktarma merkezi de olan İstanbul Havalimanı, 1-7 Mart tarihleri arasında, günlük ortalama 535 uçuşa ev sahipliği yaparak, Avrupa havaalanları arasında zirvede konumlandı. İstanbul Havalimanı, söz konusu dönemde en çok günlük uçuş sayısına ise 597 sefer ile cuma günü ulaştı.

“Avrupa’da lideriz”

İGA’nın uçuş verileri ile ilgili sosyal medya hesabından gerçekleştirilen paylaşımda, “Avrupa’da lider konumdayız. Eurocontrol verileri doğrultusunda, 1-7 Mart tarihleri arasından Amsterdam Schiphol, Frankfurt ve Paris CDG havaalanlarını geçerek Avrupa’nın en fazla uçak seferi gerçekleşen havaalanı olduk. Sağlıklı ve güvenli nice uçuşlar dileriz.” denildi.

Yorumlar (0)