‘İstanbul Finans Merkezi ile Türkiye’ye yatırımlar artacak’

İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) açılmasıyla birlikte Türkiye ekonomisinin yatırım çekeceğine işaret eden D-8 Genel Sekreteri Shaari, Türkiye’nin piyasalar açısından her zaman rekabetçi kalacağına vurgu yaptı.

EKONOMİ 25.03.2021, 11:27 26.03.2021, 09:28
‘İstanbul Finans Merkezi ile Türkiye’ye yatırımlar artacak’

İstanbul Finans Merkezi gibi bir oluşumun Türkiye ekonomisini kalkındırması için gerekli bir girişim olduğuna işaret eden D-8 Genel Sekreteri Dato Ku Jaafar Ku Shaari, öte yandan İFM’nin İslami finans merkezi olabileceğini de ifade etti.

İFM’nin dünya çapında bir finansal üs haline gelebileceğini söyleyen Shaari, “Türkiye ekonomisi, projeyle uluslararası bankaların yatırımlarını üstüne çekebilir” değerlendirmesinde bulundu.

‘İslami finans merkezi olabilir’

İstanbul Finans Merkezi’nin İslami bir finans merkezi olabileceğine de vurgu yapan D-8 Genel Sekreteri Dato Ku Jaafar Ku Shaari, “Türkiye’nin toplam bankacılığında İslami katılım payı yüzde 5 seviyelerinde. 2025’te ise yüzde 15’e çıkarmayı hedefliyor” açıklamasında bulundu.

‘Reform Paketi, kontrol mekanizması yaratacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomi Reform Paketi’n yönelik açıklamalarda bulunan Shaari, reform paketinin bir kontrol mekanizması yaratacağına işaret ederek, “Bana göre, Türkiye son yıllarda yabancı yatırım çekti. Türkiye, 2019 yılında Avrupa’nın en gözde 7 doğrudan yatırım destinasyonundan birisi oldu” diye konuştu.

‘D-8’in ticaret hacmi dünyanın 4,5’ini oluşturuyor’

D-8’e üye ülkelerin uluslararası piyasalardaki konumun yüklemesini arzu ettiklerini ve bunun için çalıştıklarını ifade eden Shaari, “D-8’e üye ülkelerin ticaret hacmi 1,6 trilyon dolar. Bu rakam, tüm dünya toplam ticaret hacminin yüzde 4,5’ini oluşturuyor” açıklamasında bulundu.
 

Yorumlar (0)