İstanbul'da suya zam

İBB Meclisi'nde su ücretlerine yüzde 17,80'lik zam kararı alındı.

EKONOMİ 15.12.2021, 18:15 16.12.2021, 09:16
İstanbul'da suya zam

İSKİ'nin Olağanüstü Genel Kurulu, Meclis 2'inci Başkanı Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında yapıldı.

Genel Kurul'da su zammı da görüşüldü.

Yüzde 17,80 zam kararı alındı

Tarife Komisyonu'nun Başkanı Hidayet Erdöl, yüzde 57,38'ye ek olarak her ay TÜFE oranına bakılarak da zam yapılmasına yönelik teklif sunulduğunu ifade etti. 

Öte yandan İSKİ’nin 'İnsani Su Hakkı' uygulamasını kaldırarak, meskenlerdeki su satış ücretlerine yüzde 25 ek gizli zam uygulandığını kaydeden Erdöl, "Böylelikle 1 Ocak 2021'deki su satış ücretine meskenlerde toplamda yüzde 96'luk zamma ek olarak TÜFE oranında aylık yükseliş teklif edilmiştir. Bu teklif asla kabul edilemez. Cumhur İttifakı olarak yürürlükteki tarifelere yüzde 36,20 oranında zam gelmesini tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu.

Erdöl, geçtiğimiz eylül ayında su fiyatlarına uygulanan yüzde 15,62 oranındaki zammın yüzde 36,20'den düşürülmesinin akabinde yeni zam oranının ve ücretin ortaya çıkacağını belirtti.

"İSKİ'nin batmasını istiyorlar"

CHP Grubu Sözcüsü Tarık Balyalı da, İSKİ’nin giderlerinin bu sene yükseldiğini kaydederek, Cumhur İttifakı’nın verdiği teklifi eleştirdi.

Söz konusu teklifin asla kabul edilemez olduğunu dile getiren Balyalı, "AK Parti indirim teklif ediyor. Bugünkü ekonomik şartlarda İSKİ'nin batmasını istiyorlar." dedi. 

CHP’nin teklifi oyçokluğuyla reddedilirken, Cumhur İttifakı'nın teklifi kabul edildi.

Diğer yandan, Ekim 2021'de kaldırılan 'İnsani Su Hakkı' da tekrar kabul edildi.

Yorumlar (0)