İŞKUR duyurdu: 41 bin işçi alınacak!

Türkiye İş Kurumu (İşkur), işverenlerin 41 bin işçi aradığını duyurdu.

EKONOMİ 20.01.2020, 10:30
İŞKUR duyurdu: 41 bin işçi alınacak!

Türkiye İş Kurumu (İşkur) üzerinden işverenler, 41 bin işçi arıyor. 

6 bin 131 beden işçisi yani "vasıfsız" eleman aranırken, gıdadan turizme, tekstilden inşaata birçok sektörde yaklaşık 35 bin işçi alımı yapılacak. 

Türkiye İş Kurumu (İşkur), 2019 yılında 1 milyon 350 bin kişiyi işe yerleştirdi.

İşsiz olan kişiler, "iskur.gov.tr" adresinden siteye kayıt yaptırıp TC kimlik numarası ile başvuruda bulunabiliyor. İsteyenler, özgeçmişinde yer alan kişisel bilgilerle eşleşen iş ilanlarına doğrudan erişim sağlayabiliyor.

Ayrıca, isteyenler İşkur il müdürlüklerinden de sisteme üye olarak kendine uygun iş için başvuruda bulunabiliyor. Hem yurtiçi hem de yurtdışı iş ilanlarını arayabiliyor, daha sonra da işverenlerle doğrudan iletişime geçebiliyor.

Mesleki eğitim kursları düzenleniyor

Türkiye İş Kurumu (İşkur), herhangi bir vasfa sahip olmayan kişileri meslek sahibi yapabilmek amacıyla ücretsiz "mesleki eğitim kursları" gerçekleştiriyor. Bu kurslara katılım sağlayanlara günlük 77 lira ila 85 lira harçlık veriliyor. 

Kurslara katılabilmek için İşkur’a kayıt yaptırmak gerekiyor. İlköğretim-üniversite eğitimli ve 16-70 yaş arası herkes başvuruda bulunabiliyor. Ayrıntılı bilgiye "iskur.gov.tr" adresinden ulaşılabilir. 

Yorumlar (0)