“İŞKUR Akademik Çalışma Programı” başvurusu için yarın son gün 

Bakan Selçuk, İŞKUR’un açtığı “Akademik Çalışma Programı” için son başvuru gününün yarın olduğunu duyurdu. 

EKONOMİ 13.04.2021, 16:47 14.04.2021, 09:28
“İŞKUR Akademik Çalışma Programı” başvurusu için yarın son gün 

Çalışma hayatı alanı ve yeni mezunların istihdamı konusunda çalışmaları destekleyeceğini belirten İŞKUR, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için “Akademik Çalışma Programı” tasarladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk’un duyurusunu yaptığı program kapsamında “istihdam amacıyla yapılan akademik çalışmaların destekleneceği, programın oluşturulmasındaki amacın ise akademik çalışmaların sayısını artırmak” olduğu belirtildi. 



“Gençlerimizin fikirlerini önemsiyoruz”

“İstihdam konusunda gençlerimizin fikirlerini önemsiyoruz. İstihdam ve çalışma hayatına katkıda bulunmak isteyen öğrencilerimiz için yarın son gün iken başvurmak için herhangi bir bölüm kısıtlaması bulunmuyor.” şeklinde konuşan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, verilecek maddi destekler hakkında da tekrar hatırlatmalarda bulundu.



Lisans öğrencileri için 2 bin 500 TL destek

İŞKUR’un programına uygun olarak çalışma başlatan kişilere binlerce liralık destek verileceğini belirten Bakan Selçuk, lisans öğrencilerine 2 bin 500 TL, yüksek lisans öğrencilerine 5 bin TL ve doktora öğrencilerine de 7 bin 500 TL destek verileceğini açıkladı. 

Yorumlar (0)