İşçi, memur, emekli... Bakan Bilgin tarih verdi

Vedat Bilgin, "Özellikle enflasyonun sebep olduğu tahribatlara karşı temmuz ayında tekrar emeklilerimizi, memurlarımızı, kamu personellerimizi ve işçilerimizi koruyacak düzenlemeleri gerçekleştireceğimizin haberini buradan vermek istiyorum." dedi.

EKONOMİ 22.04.2022, 00:50
İşçi, memur, emekli... Bakan Bilgin tarih verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Isparta Valiliği İl Özel İdare personelleri iftar programında konuştu.

"Temmuz ayında da enflasyon farkı vereceğiz"

Enflasyonist bir ortamda emeklileri ve çalışanları korumaya çalıştıklarına ifade eden Bilgin, şöyle konuştu:

"Özellikle enflasyonun sebep olduğu tahribatlara karşı temmuz ayında tekrar emeklilerimizi, memurlarımızı, kamu personellerimizi ve işçilerimizi koruyacak düzenlemeleri gerçekleştireceğimizin haberini buradan vermek istiyorum. En düşük emekli maaşını 2500 TL'ye yükseltmiştik. Öte yandan, yüzde 30'u aşkın enflasyon farkını da yansıtmıştık. Önümüzdeki temmuz ayında da emekli vatandaşlarımızı koruyacak benzer bir düzenleme yapacağız. Bugünkü ekonomik koşulların ve enflasyonun yükünü çok iyi biliyoruz. Emeklilere, asgari ücrete, toplu sözleşmelilere verdiğimiz zamların erimemesi için enflasyonu kontrol altına almaya çalışacağız."

"Yeni asgari ücreti 8 ay sonra duyuracağız"

Asgari ücreti de Aralık 2022'de tekrar gündemlerine alacaklarını kaydeden Bilgin, "8 ay sonra tüm bu koşulları dikkate alarak tekrar asgari ücreti değerlendirirken de ülkemizin çalışanlarını koruyacak bir düzeyde belirleyeceğimizi şimdiden söylemek isterim." dedi. 

"Enflasyonu yenmekte kararlıyız"

Ekonomik koşulların tüm insanların üzerinde bir baskı meydana getirdiğinin altını çizen Bilgin, "Bunları aşacak güce sahibiz. Geleceğe asla kaygıyla bakmıyoruz. Problemimiz enflasyon ve bunu yenmekte kararlıyız. Gelecekten endişelenmiyoruz, uyguladığımız politikalara güveniyoruz." şeklinde konuştu. 

"Türkiye büyük bir ülkedir"

Bilgin, ülkemizin tüm bu koşullara ve bölgede devam eden bir savaşın getirdiği, jeopolitik, mali ve ekonomik yükleri üstlenmesine karşın önündeki hedeflere yürümekte kararlı olduğunun altını çizen Bilgin, "Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Ülkemiz hem jeopolitiğin sebep olduğu zorlukları hem de ekonomideki problemleri karşılayacak güçtedir. Türk halkı büyük bir halktır, Türkiye büyük bir ülkedir. Büyük ve güçlü Türkiye yolunda ilerleyişimizi ne dışarıda ne de içeride hiç kimse engelleyemez." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)