İş dünyasında EYT endişesi: Maliyet yükü artacak

EYT'nin kapsamının tamamlanıp, uygulanacak formülün açıklanması beklenirken, Kütahya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çetiner konuya ilişkin iş dünyasının endişelerini dile getirdi. Çetiner, hem yetişmiş iş gücünün kaybedilmesi hem de emekli bedeli ödemekten dolayı artacak olan maliyetin iş dünyasını endişelendirdiğini söyledi.

EKONOMİ 24.12.2022, 11:20 25.12.2022, 12:08 Hanife
İş dünyasında EYT endişesi: Maliyet yükü artacak

İş dünyası, hem EYT ile yetişmiş iş gücünü kaybetmekten hem de emekli bedeli ödemekten dolayı firmalara gelecek olan mali yükten endişe duyuyor.

Kütahya 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çetiner, düzenlediği basın toplantısında emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemenin yasalaşması halinde ortaya çıkacak sorunlara yönelik değerlendirmelerde bulundu.



"Firmalara bir anda mali yük gelecek"

İHA'nın haberine göre, Çetiner, kendisine yöneltilen ETY ile ilgili soruya, "Bizim iki tane sıkıntımız var. Hem Ticaret Bakanı’mıza hem Sanayi Bakanı’mıza bunu anlattık. Birincisi; firmalara bir anda mali yük gelecek. Devlet, 'Bunu bir şekilde çözeceğiz' diyor. Firmada 1.000 kişi çalışıyor, bir anda 200-250 kişinin emekli olduğunu düşünün. Bir anda ekonomik olarak emeklilik bedellerini ödeyeceğiz. Türkiye’de şu anda en zor iş, paraya erişe bilirlik. En büyük sıkıntı da yetişmiş iş gücünü kaybedeceğiz. Biz bu konudaki sıkıntılarımız anlattık, konu Cumhurbaşkanımıza da gitti. İnşallah iş dünyasını da tatmin edici bir çözüm yolu bulunur." şeklinde cevap verdi.
 

Yorumlar (0)