İran ile ticaret hacmininde hedef 30 milyar dolar

İran'ın başkenti Tahranda düzenlenen İran İş Konseyi toplantısına katılan Türk iş insanları ve ekonomik örgütlerinin liderleri, İran ile Türkiye arasındaki 9.5 milyar dolarlık ticaret hacmini 30 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

EKONOMİ 18.11.2019, 09:54
İran ile ticaret hacmininde hedef 30 milyar dolar

Başkent Tahran'da Türkiye, Irak, Umman, Katar, Rusya, Suriye, Hindistan, Afganistan, Azerbaycan ve Özbekistan’dan 50 iş insanının katılımıyla 16. İran İş Konseyi toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Türkiye'den Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Ümit Kiler ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi'nden 11 iş insanı katıldı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile İran arasındaki dostluk ilişkilerinin ticari iş birliğine daha fazla olumlu yansıması için çaba göstereceklerini belirterek, amaçlarının Türkiye ile İran arasındaki ticaret hacmini, iki ülkenin de hedefi olan 30 milyar dolar seviyesine çıkarabilmek olduğunu söyledi.

Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Ümit Kiler ise İran ile ticari ilişkileri geliştirmek için yoğun çaba gösterdiklerini dile getirerek, Ankar'da düzenledikleri iş forumundan sonra ikinci durağın Tahran olduğunu söyleyerek, Tahran'da kalabalık bir heyet tarafından karşılandıklarını ve Türkiye'den gelen heyetle Tahran'da ikili iş görüşmeleri yapmayı planladıklarını söyledi. İki heyetin amacı ise Türkiye ve İran cumhurbaşkanlarının belirlemiş olduğu 30 milyar dolar hedefe ulaşmak.

Yorumlar (0)