İngiltere’de resesyon korkusu! Bailey uyardı

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Andrew Bailey, ülkenin kısa süre içerisinde ekonomik durgunluğa girebileceğini belirterek uyarılarda bulundu. 

EKONOMİ 05.08.2022, 15:20 06.08.2022, 09:02
İngiltere’de resesyon korkusu! Bailey uyardı

Enflasyona karşı faiz artırımını her fırsatta savunmaya devam eden BOE Başkanı Andrew Bailey’den yeni bir açıklama geldi. İngiltere’nin resesyon tehdidi altında bulunduğu vurgulayan Bailey, bu durumun birçok sektörü derinden etkileyeceğini dile getirdi. 

Bailey, resesyon tehlikesine vurgu yaptı

Öte yandan Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte tüm dünyada artan enflasyon oranları, İngiltere’deki hayat pahalılığını da artırdı. Enflasyonla mücadele için kolları sıvayan İngiltere Merkez Bankası, tarihi bir karar alarak yüzde 0,50 oranında faiz artırımına gitti. Böylelikle ülkedeki faizler 27 yıl sonra yüzde 1,75’e tırmanmış oldu. Her fırsatta faiz artırımını savunan açıklamaları ile gündeme gelen Merkez Başkanı Bailey, bu kez resesyon tehdidine ilişkin yaptığı açıklama ile dikkat çekti. 

“İngiltere bu yıl içerisinde resesyona girebilir”

Ülkenin ekonomik geleceğine ilişkin görüşlerini paylaşan Bailey, “İngiltere bu yıl içerisinde resesyona girebilir. Bu risk ile karşı karşıya olduğumuzu kabullenmek zorundayız. Ülkemizdeki geçim sıkıntısının ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Ancak faizi artırmaktan başka bir çaremiz yoktu. Eğer faiz artırımına gitmeseydik her şey daha karmaşık ve kötü bir hal alacaktı. Hayat pahalılığını önlemek için mücadele eden çok önemli insanlar var. Bu insanlara emekleri ve mücadeleleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Enflasyon son 40 yılın zirvesinde

İngiltere’de beklenen resesyona ilişkin değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, bu durgunluğun son 15 yılda görülen en büyük gerileme olacağını belirttiler. Ukrayna savaşının başlaması sonrası hayat pahalılığının hızla arttığı İngiltere’de enflasyon rakamları da son 40 yılın zirvesini görmüştü. 

Yorumlar (0)