İngiltere’de enflasyon tarihi seviyelere tırmandı

Pandemi süreci ve sonrasında Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte İngiltere’deki enflasyon oranları son 40 yılın zirvesine çıktı.

EKONOMİ 20.07.2022, 13:29 21.07.2022, 09:03
İngiltere’de enflasyon tarihi seviyelere tırmandı

Yaklaşık 3 senedir etkisini sürdüren pandemi süreci ve şubat ayında başlayan Ukrayna savaşı, tüm dünyayı enflasyon krizi ile baş başa bıraktı. Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri’nde tarihi seviyelere yükselen enflasyon oranları, İngiltere’nin de başını ağrıtmaya devam ediyor. 

İngiltere’de enflasyon yüzde 9,4’e çıktı

İngiliz Ulusal İstatistik Kurumu (ONS), İngiltere’nin geçen aya ilişkin enflasyon verilerini paylaştı. ONS tarafından yapılan açıklamada, ülkedeki enflasyon oranın yüzde 9,4’e çıktığı duyuruldu. Bu açıklama ile birlikte ülkedeki enflasyon oranı, son 40 yılın zirvesine tırmanmış oldu. Kurum tarafından mayıs ayındaki enflasyon oranı yüzde 9,1 olarak açıklanmıştı. Haziran ayında yükselişini sürdüren TÜFE, yüzde 9,4’e çıkarak halk arasındaki tedirginliği daha da perçinledi. 

“En büyük etken enerji fiyatları”

Öte yandan İngiliz Ulusal İstatistik Kurumu tarafından yapılan değerlendirmede, “Ülkemizdeki enflasyon rakamlarının yükselmesindeki en büyük etken olarak enerji fiyatları görülmektedir. Tüm dünyada maliyetleri artan enerji kaynakları, İngiltere’de de tüketici fiyatlarını olumsuz yönde etkilemiştir” görüşüne yer verildi. 

Yorumlar (0)