‘İndirim’ tuzağına Ticaret Bakanlığı el attı!

Mağazalarda ve online alışveriş sitelerinde yer alan sahte indirim etiketlerine Ticaret Bakanlığı el attı. Buna göre, indirim uygulayacak olan şirketin artık indirim oranını eşit ölçüde ve net bir şekilde belirtmesi zorunlu hale geliyor. 

EKONOMİ 16.04.2022, 11:10 16.04.2022, 11:12
‘İndirim’ tuzağına Ticaret Bakanlığı el attı!

Yapılan düzenlemenin tüketici mağduriyetlerini önemli ölçüde azaltacağını vurgulayan uzmanlar, “Örneğin bir mağazayı ele alalım. Bu mağazanın giriş kapısı önünde ‘Her şey 29.90 lira’ yazıyor. Ancak içeriye bir giriyorsunuz ki, alakası yok. Sadece 2-3 parça ürün bu fiyattan satışa çıkarılmış. İşte böyle bir durum tespit edilirse, artık o ilgili mağazaya cezai işlem uygulanabilecek” değerlendirmesinde bulundular. 

Birçok önemli düzenlemeyi de beraberinde getiriyor

Yeni düzenleme ile ilgili kılavuz da kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre, hayata geçirilecek olan bu düzenleme ile artık sahte indirim reklamları ile vatandaşların mağdur edilmesine izin verilmeyecek. Düzenlemede bir diğer önemli nokta da, artık uygulanacak olan indirim oranlarının net bir şekilde izah edilmesi oldu. Buna yanı sıra artık satış mağazalarında, “Bedava, ücretsiz” ve benzeri kelimeler de yer alamayacak. Sıklıkla müşterileri yanıltan fahiş indirim rakamları da büyük punto yazım şekli ile afişlerde sergilenemeyecek. 

Yorumlar (0)