IMF'den Türkiye tahmini

IMF (Uluslararası Para Fonu), Türkiye ekonomisine dair büyüme tahminlerini 2022 senesi için yüzde 2,7'den yüzde 4’e, 2023 senesi için ise yüzde 3'ten 3,5'e çıkardı.

EKONOMİ 26.07.2022, 18:55
IMF'den Türkiye tahmini

IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nda güncelleme yaptı.

Söz konusu raporda, Türkiye ekonomisine dair büyüme tahminleri bu sene için yüzde 4, önümüzdeki sene için yüzde 3,5 olarak açıklandı.

IMF'nin Nisan 2022'de yayımladığı tahminlerinde, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,7 ve önümüzdeki yıl yüzde 3 büyüyeceğini bildirmişti.

Global ekonomik büyüme tahminlerinde ise düşüşe gidildiği gözlenen raporda, global ekonominin bu sene 3,2, önümüzdeki sene yüzde 2,9 büyümesinin öngörüldüğü bildirildi.

IMF, Nisan 2022'de yayımladığı raporda, global ekonominin bu sene ve önümüzdeki sene yüzde 3,6 oranında büyüyeceğini öngörmüştü.

"Dünya ekonomisi resesyonun eşiğinde"

Raporda, dünya çapında beklenenden yüksek enflasyonun çok daha sıkı mali şartları tetiklemesinin, Çin ekonomisindeki yavaşlamanın ve Ukrayna'da devam eden savaşın negatif etkilerinin, salgın sebebiyle zayıflayan dünya ekonomisini etkilediği kaydedildi.

IMF'nin Ekonomik Araştırma ve Danışmanı Direktörü Pierre-Olivier Gourinchas ise ekonomideki son görünüme dair kaleme aldığı yazıda, dünyadaki en büyük üç ekonominin yavaşladığını ve enflasyonun ciddi bir endişe kaynağı olduğunu belirtti.

Gourinchas, global ekonominin gittikçe daha belirsiz ve kasvetli bir görünümle karşı karşıya olduğunu kaydederek, dünyanın yakın zamanda global bir resesyonun eşiğine gelebileceğini bildirdi.

Yorumlar (0)