IMF Başkanı: Dünya ekonomisi durma noktasına geldi!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak ciddi can kayıplarına neden olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) ülke ekonomilerini de olumsuz etkiliyor. 2008-2009 küresel finansal krizindekinden daha kötü bir noktaya doğru gidildiğine işaret eden IMF (Uluslararası Para Fonu) Başkanı Kristalina Georgieva, dünya ekonomisinin durma noktasına geldiğini vurguladı.

EKONOMİ 06.04.2020, 11:10
IMF Başkanı: Dünya ekonomisi durma noktasına geldi!

IMF (Uluslararası Para Fonu) Başkanı Kristalina Georgieva,  yeni tip koronavirüsün (Covid-19) küresel ekonomiyi durma noktasına getirdiğini ve dünyayı 10 sene önceki küresel finansal krizden daha kötü olma yolundaki bir resesyonun içine çektiğini ifade etti. 

Georgieva, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı ile ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 

"Dünya ekonomisinin durma noktasına gelmekte olduğuna şahit oluyoruz"

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ekonomiye ve sağlığa etkileri nedeniyle gelişmekte olan ve kalkınmakta olan ekonomilere gelişmiş ekonomiler tarafından yardım çabalarının hızlandırılması gerektiğini kaydeden Georgieva, şunları söyledi:

"Bu kriz diğerleri gibi değil. Dünya ekonomisinin durma noktasına gelmekte olduğuna şahit oluyoruz. Şu anda bir resesyondayız. Bu resesyon 2008-2009 global finansal krizindekinden daha kötü olma yolunda."

Yorumlar (0)