İmamoğlu'ndan yüzde 35'lik zam açıklaması: Haklılar!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da ulaşıma yapılan yüzde 35'lik zam hakkında, "İnanın maliyetlerin çok altında bir zam yaptık diyebilirim" ifadelerini kullandı.

EKONOMİ 08.02.2020, 13:29
İmamoğlu'ndan yüzde 35'lik zam açıklaması: Haklılar!

7. Uluslararası CNR Kitap Fuarı’nın açılışı, Bakırköy’deki CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde yapıldı. Açılış programına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Sözcü'nün haberine göre açılış programına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ulaşım zammına ilişkin, "Vatandaşımızın zamma tepki göstermesi kadar doğal bir şey yok” yorumunu yaptı.

"İstanbul ulaşımına 3 yıldır zam yapılmıyor"

"3 yıldır, 2017’nin Mayıs ayından beri zam yapmayan bir İstanbul ulaşımı var. Otobüslerimiz 3 yıldır zam yapmıyor ama Türkiye’deki bu zam fırtınasına bizim dayanma şansımız yok." diyen İmamoğlu, "Yakıt zammını, o tarihten bu tarihe vatandaşlarımız biliyor. Bütün maliyetlerle ilgili bizim yaptığımız zammın en az 2 katı bir artışla mücadele ediyoruz. Bizim şu an yaptığımız, hizmetimizi sürdürebilme çabası ama vatandaşımızın yanında olma konusundaki çabamızdan ötürü de inanın o maliyetlerin çok altında bir zam yaptık diyebilirim." ifadelerini kullandı.

"Bugünkü ekonomik koşullarda vatandaşımız haklı"

İmamoğlu, "Bugünkü ekonomik koşullarda vatandaşımız haklı. Elbette ben trajikomik ifadelerde bulunan bazı siyasilere de gülümsüyorum. Sanki Ekrem İmamoğlu’nun zam yaptığı bir husus tek gündem." diye konuştu.

Yorumlar (0)