"İlk Evim Arsa" projesinde dikkat! Şarta uymayanın arsası geri alınacak

"İlk Evim Arsa" projesi kapsamında hak sahibi olanların arsa tapularının verilmeye başlayacağını ifade eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, net tarihi açıkladı.

EKONOMİ 17.10.2022, 13:30 18.10.2022, 08:29
"İlk Evim Arsa" projesinde dikkat! Şarta uymayanın arsası geri alınacak

Sosyal medya hesabı üzerinden “İlk Evim Arsa Projesi” ile ilgili ayrıntıları açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hak sahibi olanlara tapularının aralık ayında verileceğini duyurdu. Kurum söz konusu projeyi “Bir milyon konut arsası" başlıklı bir paylaşımla ayrıntılarıyla paylaştı.

İlk Evim Arsa Projesinde dikkat edilecekler

Paylaşımdan alınan verilere göre, 350 ile 500 metrekarelik arsalarda bulunan konutlar, en yüksek brüt 150 metrekare olarak inşa edilecek. Öte yandan zemin artı 4 ve artı 5 katı aşamayacak. Hak sahipleri eğer çoğunluğu oluşturur ve inşa hususunda destek talebinde bulunurlarsa TOKİ Başkanlığı konu ile ilgili destek sağlayacak.

Tapular için tarih belirlendi

Planları onaydan geçen, hak sahibi kişileri belirli olan arazilerin tapuları, aralık ayından başlayarak verilecek.

Altyapı çalışmalarını TOKİ yapacak

Arazilerin altyapı işlemlerini TOKİ sağlayacak. Stabilize yol, kanalizasyon, su ve elektrik altyapıları 2 senede etaplar olarak bitirilecek.

Arsa geri alınabilir

Konutlar adına 2 sene şartı getirilecek, iki sene içerisinde konutu tamamlayamayan hak sahiplerinden arazisi, ödemelerin yapılmış olduğu paranın yüzde 10 kadarı kesilecek ve geri alınacak.

Başvurular ne zamana kadar devam edecek?

"İlk Evim Arsa" projesi çerçevesinde ilk kısımda 100 bin arsa adına talep alınacaktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat vermesi ile beraber arsa miktarının 1 milyona çıkarıldığı proje noktasında satışa verilecek olan altyapılı arsalar adına başvurular, 7 Kasım gününe kadar gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)