Ilısu Barajı'nda üretim başlıyor: "Halkına silah çekenlere en güzel cevap"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ilısu Barajı Enerji Santrali 1. Tribün Devreye Alınma Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Terör örgütünün saldırılarına rağmen bu eseri bitirdik. Karşımızda 18 yıldır uyguladığımız eser üretme siyasetimizin somut bir örneği duruyor. Kendi halkına silah çekenlere en güzel cevap bu eserdir." ifadelerini kullandı.

EKONOMİ 19.05.2020, 16:50 19.05.2020, 17:16
Ilısu Barajı'nda üretim başlıyor: "Halkına silah çekenlere en güzel cevap"

Türkiye'nin en büyük elektrik üretimi projelerinden biri olan Ilısu Barajı'nın 6 tribününden ilki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle katıldığı tören ile üretime başlıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "2008'den beri kredisinden inşasına her aşamasında pek çok engellemeyle karşılaştığımız bu eseri kararlılığımız sayesinde ülkemize kazandırdık. Terör örgütünün saldırılarına rağmen bu eseri bitirdik. Karşımızda 18 yıldır uyguladığımız eser üretme siyasetimizin somut bir örneği duruyor. Kendi halkına silah çekenlere en güzel cevap bu eserdir." dedi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

''Bu eserin projesinden inşasına tüm safhalarında emeği geçen başta eski Tarım ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu Bey'e teşekkür ediyorum. Mühendisinden işçisine herkesi kutluyorum. Yıllarca bu barajın yapımına engel olmak isteyen herkesin bugün karşımızdaki eserin ihtişamı karşısında ezildiğine inanıyorum."

"Tesisin ekonomimize yıllık katkısının 2,8 milyar lira olmasını bekliyoruz"

"2008'den beri kredisinden inşasına her aşamasında pek çok engellemeyle karşılaştığımız bu eseri kararlılığımız sayesinde ülkemize kazandırdık. Terör örgütünün saldırılarına rağmen bu eseri bitirdik. Karşımızda 18 yıldır uyguladığımız eser üretme siyasetimizin somut bir örneği duruyor. Kendi halkına silah çekenlere en güzel cevap bu eserdir. Bu tesisin ekonomimize yıllık katkısının 2,8 milyar lira olmasını bekliyoruz."

"Terör örgütleri bu sudan da nasibini almazlar diye düşünüyorum"

"Ilısu Barajı'ndan esecek barış, kardeşlik, refah ve huzur rüzgarı inanıyorum ki asırlar boyunca bu topraklarda dalga dalga kendini hissetirecek. Herhalde terör örgütleri bu sudan da nasibini almazlar diye düşünüyorum. Burada toplanan suları yakında inşa edeceğimiz Cizre Barajı'na bırakarak hem 1.1 milyar kilovat saat enerji üretecek, hem de 765 bin dekar araziyi sulayabileceğiz."

"585 baraj daha ekledik"

"Biz Cumhur İttifakı olarak dimdik bu yolda yürüyeceğiz. 17 baraj açılışını daha yapacağız. Türkiye 2002'de 276 baraja sahipti biz buna 585 baraj daha ekledik. Yola çıktığımızda birileri birkaç yıl iktidarda kalıp gideceğimizi düşünüyordu. Planlarımızı, programlarımızı, hedeflerimizi çeyrek asırlık, yarım asırlık, bir asırlık dilimlere göre yaparak, geçmişten beri tüm siyasetçilerin teslim olduğu kısır döngüyü kırdık."

"Ekilmemiş tek karış toprak bırakmayacağız"

"Türkiye 18 yılda 18 milyon dekar araziyi sulamaya açtı. Sadece 2020 yılında inşası tamamlanan 403 tesisi hizmete sunmayı planlıyoruz. Ülkeye ve millete hizmet yolunda durmak yok, yola devam anlayışıyla gece-gündüz eser üretmeye devam edeceğiz. Ülkemizde ekilmemiş tek karış toprak, harekete geçirilmemiş en küçük potansiyel bırakmadan, çok çalışarak yeni döneme hazırlanacağız."

Yorumlar (0)