İkinci indirim geliyor

Petrol fiyatları geriledi, uluslararası piyasalarda benzinin tonunda düşüş yaşandı, dün de iç piyasadaki benzin fiyatlarına 22 kuruşluk indirim geldi. Pazartesi günü bir indirim daha geliyor.

EKONOMİ 27.06.2020, 13:17
İkinci indirim geliyor

Dünyanın en büyük petrol üreticisi olan Amerika Birleşik Devletleri'nde ham petrol stokları ve üretimin talebe oranla iyice artması, küresel piyasada arz fazlası kaygılara yol açarken, fiyatlar üzerindeki aşağı yönlü baskılar da güçleniyor.

Üretimde kısıtlama kararlarıyla toparlanmaya başlayan ve kısıtlama sonrası 42 dolara kadar yükselen Brent petrolün varili hafta ortasında 40 doların da altına düşünce uluslararası piyasalardaki petrolün ton fiyatında da yüzde 8'in üzerinde düşüş olmasına neden olmuştu.

Tüm bu yaşananlara bağlı olarak iç piyasadaki ilk indirim akaryakıt ürünlerinden benzine gelmişti. Benzin fiyatlarında 25 Haziran'da 22 kuruşluk indirim yapılmıştı.

Yeni indirim geliyor

İç piyasada yapılan bu indirimden sonra uluslararası piyasalarda benzin ve motorinin ton fiyatında yaşanan son düşüş, yeni bir indirimin yolunu daha açtı.

Perşembe günü gerçekleşen indirimlerin ardından benzinin tonu 377 dolardan 364 dolara düşerken, motorinin ton fiyatı da 351 dolardan 346 dolara geriledi.

Ton fiyatlarında yaşanan bu indirim sonrası iç piyasadaki benzin ve motorin için indirim kaçınılmaz oldu.

Kaçınılmaz indirimin 29 Haziran Pazartesi günü pompa fiyatlarına yansıması bekleniyor. Beklentiler ise benzinde 12 kuruş, motorinde ise 17 kuruş indirim olması yönünde.

Yorumlar (0)