‘İkinci el’e taksit düzenlemesi piyasaya olumlu yansıdı

İkinci el otomobil piyasası, dolar kurunun artmasıyla gelen zamlar ve bankalarda uygulanan kısıtlı taksit imkânı ile zora girmişti. Alınan karar uyarınca, ikinci el otomobillerde 120 bin TL ve aşağısındaki araçlar için vade sayısı 60 aya yükseltildi.

EKONOMİ 19.03.2021, 10:53 19.03.2021, 18:08
‘İkinci el’e taksit düzenlemesi piyasaya olumlu yansıdı

İkinci el otomobil piyasasına ‘vade sayısı’ müjdesi geldi.  Orta gelir grubunun gözünü diktiği 120 bin TL ve altında araçlar için önceden uygulanan 45 ay vade sayısı, 60 aya yükseltildi. 

İzmir’de bulunan ikinci el otomobil esnafı da yeni vade düzenlemesinin satış işlemlerine olumlu yansıdığını açıkladı. 

Fiyata göre vade

Ticaret Bakanlığı otomobil satışlarında fiyata göre vade işlemi belirlendi. İlgili karara göre, 120 bin TL ve altındaki araçlar için 60 ay, 120-300 bin TL bandındaki araçlar için 48 ay, 300-750 bin TL bandındaki araçlar için 36 ay, 750 bin TL ve üstündeki araçlar için ise taksit sayısı 24 ay olarak güncellendi.

Kış nedeniyle piyasalar durağan geçiyordu

Kış nedeniyle piyasaların durgun geçtiğinden yakınan ikinci el otomobil satış esnaflarından Aykut Kaysal (30), Ticaret Bakanlığı’nın aldığı kararın piyasaya olumlu yansıyacağını ifade etti.

Piyasanın şimdiden hareketlendiğini de söyleyen Kaysal, “Aracını satan daha rahat satacak. Müşteriler uygun ödeme koşullarıyla otomobil sahibi olmuş olacak” diye konuştu.

‘Taksit sayısı artınca araba almak istedim’

Kendisine araç almak için ikinci el pazarına gelen Mert Çavuşoğlu (32), taksti sayılarının yükselmesiyle otomobil almak istediğini ifade ederek, “80-90 bin civarında bir otomobil almak istiyorum” açıklamasında bulundu.

Soner Sunar (44), taksit sayısının artmasıyla piyasanın hareketleneceğini belirterek, “Ama ben model yükseltmek için geldim. Piyasa araştırması yapıyorum” dedi.
 

Yorumlar (0)