İkinci el telefon tamirine yeni düzenleme...

İkinci el cep telefonu tamirine standart getirildi. Artık "Mesleki Yeterlilik Belgesi" zorunluluğu getirildi.

EKONOMİ 20.03.2021, 16:58 21.03.2021, 11:11
İkinci el telefon tamirine yeni düzenleme...

Teknoloji kendini yeniledikçe, ihtiyaçlar ve karşılaşılan sorunlar ortaya çıkıyor, ikinci el cihazları için yeni düzenlemeler geliyor.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), ikinci el cep telefonlarının sertifikalandırılması, yenilenmesi ve satışına kadar her aşamasına standart getirilmesinin ardından, Mesleki Yeterlilik Kurumu da (MYK) kullanılmış telefonların tamir ve bakımıyla ilgili sertifika düzenlemesine gitti.

Mesleki yeterlilik belgesi olmayan tamir servisinde çalışamayacak
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK,) kullanılmış telefonların satışa sunulmasından önce tamir ve bakımını yapan iş yerleri çalışanlarının,

Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmasını zorunluğu getirildi.

Yeterli sayıda eleman bulundurulmalı 

Yeni düzenlemeye göre, ikinci el telefon tamiri yapan iş yerlerinde en az 7 teknik eleman bulundurma zorunluluğu getirildi.

Ayrıca haberleşme dalında diploması bulunan veya ustalık belgesi olan ya da kullanılmış cep telefonlarının tamir, bakım ve onarımları alanında MYK'den Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip tam zamanlı, bordrolu en az 7 teknik eleman bulunacak.

Belirtilen alanlarda diploması bulunmayan kişilerin "Cep Telefonu Tamir Bakım ve Onarımcısı" olarak Mesleki Yeterlilik Belgesi alması gerekecek.

Yorumlar (0)