İhracat treni Rusya'ya ulaştı!

CHP ve bazı yayın organları günlerce "Bir yere tren falan gittiği yok. Tren Halkalı'da duruyor. İhracat treni diye millete yalan söylüyorlar" demişti. Türkiye-Rusya arasındaki ilk ihracat blok treni varış noktasına ulaştı.

EKONOMİ 09.02.2021, 12:45 10.02.2021, 09:22
İhracat treni Rusya'ya ulaştı!

Türkiye ile Rusya ve Türkiye ile Çin arasında planlanan ihracat hamlesi çerçevesinde ilk ihracat blok treni, Rusya’daki hedefine vardı. 

29 Ocak 2021 tarihinde Ankara’dan hareket eden ve iki ülke (Türkiye ile Rusya) arasındaki ilk ihracat blok treni, BTK (Bakü-Tiflis-Kars) rotasını izleyerek Rusya'nın başkenti Moskova yakınlarında bulunan Kaluga Bölgesine ulaştı.

 

15 vagona yüklenen ve BEKO tarafından Türkiye’de üretilen yaklaşık 4000 beyaz eşyayı taşıyan trendeki toplam 15 konteynerın indirilmesi öncesi karşılama töreni tertiplendi. 

Törende katılımcılara hitap eden Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, iki ülke arasındaki ilişkilerin büyük bir kısmının ekonomik temastan oluştuğunu belirterek, “Bu ilişkiler iki ülke arasında her alanda daha da genişleyecek ve derinleşerek sürecek.” ifadelerini kullandı.

Samsar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in karşılıklı olarak koydukları ve 100 milyar dolar tutara sahip olan ticaret hacmi hedefi için başlatılan çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Büyükelçi Samsar, trenin sadece ihracat alanında faaliyet yürüttüğünü düşünmemek gerektiğini, aynı zamanda iki ülkenin halkları arasında bir dostluk köprüsünün daha olacağını vurguladı.

Törene Rusya Demiryolları Genel Müdür Birinci Yardımcısı Sergey Pavlov da katıldı. Pavlov, Rusya ile Türkiye arasındaki ilk ihracat blok treninin karşılıklı ticarete ciddi katkılar sağlayacağının altını çizdi.

Yorumlar (0)