İGDAŞ mağdurlarından soruşturmaya destek: "Şahitliğe de giderim"

Vatandaşlar,  EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) tarafından mevzuata aykırı fatura düzenlediği gerekçesiyle İGDAŞ (İstanbul Gaz Dağıtım Sanayii ve Ticaret A.Ş.) hakkında başlatılan soruşturmayı destekleyerek, fazla kesilen fatura bedellerinin iadesini talep etti.  Vatandaşlardan biri, "Soruşturma açmışlar, güzel. Ben şahitliğe de giderim, delillerimle giderim." dedi.

EKONOMİ 06.05.2020, 16:05 06.05.2020, 16:18

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde mevzuata aykırı fatura düzenlediği tespit belirlenen İGDAŞ (İstanbul Gaz Dağıtım Sanayii ve Ticaret A.Ş.) hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

EPDK, İstanbul'daki doğalgaz abonelerinden gelen yüksek fatura şikâyetlerini inceleyerek, İGDAŞ’ın mevzuata aykırı sürelerde abonelerine fatura düzenlediğini ortaya çıkardı. 

Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nde faturaların ortalama 25 günden az, 35 günden fazla olamayacağı ifade edilse de İGDAŞ'ın vatandaşlara 40-45 günlük fatura kestiği tespit edildi. Bunun üzerine EPDK tarafından konuya ilişkin soruşturma başlatıldı. 

Doğalgaz abonesi vatandaşlar, söz konusu soruşturma kararına destek verdi. 

"Kışın İGDAŞ’a 300 lira verirken şu an 370 lira fatura ödedim"

Kazım Menteş isimli vatandaş, "Faturalarım kışa göre daha fazla geldi. Kışın İGDAŞ’a 300 lira verirken şu an 370 lira fatura ödedim. Bize fazla yazıldığını düşünüyorum, yakmadım kombim kapalıydı. Bu şartlarda hakkımı da helal etmiyorum. Bunu kimle görüşeceğiz bilmiyorum ama Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum muhakkak bu durum çözülsün, vatandaşa yazık. Doğru düzgün çalışmıyoruz faturalardan yana çok mağduruz." ifadelerini kullandı.

"47 günlük fatura hesaplanmış"

Enes Türkmen isimli vatandaş, kendisinin de doğalgaz kullanıcısı olduğunu kaydederek, "47 günlük fatura hesaplanmış 900 lira gelmiş. En yüksek faturam da şubatta gelmiş o da 347 liraydı. Şimdi gelen 47 gün 900 lira. Bu kadar kullanmadık fazla. Ben de şikâyet ettim dönüş bekliyorum." dedi. 

"Ben şahitliğe de giderim"

Aylık olarak bilançosunu takip ettiğini aktaran Aziz Kasırga, "Ben aylık olarak bilançomu takip ederim. Ocak ayından mart ayına kadar 140 lirayı geçmiyordu. Bu ay 315 lira geldi ve ben itirazımı yaptım, İGDAŞ’a resmi yazı da yazdım. Fazla yazıldı çünkü ortalamasını aldım. Onlar elleri cebinde kıyaslama yapıp gittiler. Soruşturma açmışlar, güzel. Ben şahitliğe de giderim, delillerimle giderim." şeklinde konuştu. 

"Talebimiz fazla alınan paraların iade edilmesi"

Erdal Tavla, fazla alınan paraların iade edilmesi için çağrıda bulunarak, "Benim doğalgaz faturam ortalama aylık 200 lira geliyordu ama bu ay 350 lira gibi bir rakam geldi. Biz de bundan şikâyetçiyiz. Bence fazla yazıldı, biz normalde çoğu zaman gündüzleri evde kimse olmadığı için doğalgazı en düşük derecede kullanıyoruz. Başlatılan soruşturmayı da doğru buluyoruz. Talebimiz fazla alınan paraların iade edilmesi." açıklamasını yaptı. 

"Sayaçları okumadan direkt faturayı yazıyorlar"

Doğalgaz faturasının beklediğinden yüksek geldiğini belirten Bulut Işık, 340 lira gelen fatura 450 lira geldi. Fazla fatura kesildiğini düşünüyorum. Çünkü her zaman yaktığımız faturanın bir üstü geldi. Buna bir çözüm bulmaları lazım. Sayaçları okumadan direkt faturayı yazıyorlar. Bu nedenle de faturamız yüksek geliyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)