İçişleri Bakanlığı, 25 personel alacak

İçişleri Bakanlığına 15 adet uzman yardımcısı ve 10 adet dernekler denetçi yardımcısı alınacağı açıklandı. Uzman yardımcılığı alımı için başvurular, 24-29 Kasım, dernekler denetçi yardımcılığı için ise 22-26 Kasım arasında yapılacak.

EKONOMİ 13.11.2021, 09:52 14.11.2021, 09:37
İçişleri Bakanlığı, 25 personel alacak

İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında genel idare hizmetlerindeki boş kadrolar için 15 adet uzman yardımcısı ve 10 adet dernekler denetçi yardımcısı alınacağı açıklandı.

15 uzman yardımcısı, 10 dernek denetçi yardımcısı alınacak

Adaylar Resmi Gazete'deki ilana göre, başvurularını her iki sözlü sınav için e-Devlet sistemi üzerinden İçişleri Bakanlığı Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı adresinden yapabilecek.

Uzman yardımcılığı için başvurular, 24 Kasım’da başlayıp 29 Kasım’da saat 17.30'da, dernek denetçi yardımcılığı için 22 Kasım’da başlayıp 26 Kasım’da 17.30'da tamamlanacak.

Uzman yardımcılığı şartları

Uzman yardımcılığı personeli belirlemek için yapılacak sözlü sınav, 16 ve 17 Aralık tarihlerinde Ankara'da olacak. Adaylarda aranan bazı şartlar şu şekilde:

"Bakanlık tarafından talep edilen bölümlerden ya da bu bölümlere Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki kurumlardan birisini tamamlamış olmak. Sınavın yapılacağı süreçte son başvuru tarihi itibarıyla geçerliliği dolmamış ve Bakanlık tarafından talep edilen puan türlerinden en az 70 ve üstü KPSS puanı almış olmak."

Dernek denetçi yardımcısı şartları

Dernekler denetçi yardımcısı sınıfında istihdam edilmesi planlanan personel, Ankara’da 23 ve 24 Aralık'ta yapılacak sözlü sınavla belirlenecek. Sınava katılma koşulları şu şekilde:

"En az 4 senelik lisans eğitimi veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, iktisadi ve idari bilimler, işletme fakültelerinden ya da bu bölümlere yetkili makamlar tarafından denkliği kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki kurumlardan birisini tamamlamış olmak. Sınavın yapılacağı süreçte son başvuru tarihi itibarıyla geçerliliği dolmamış ‘KPSSP23' puan türünden en az 70 ve üstü puan almış olmak şartıyla ilan edilen kadro sayısının 4 katı aday arasına girmek."

Yorumlar (0)