İç borçlanma stratejisi açıklandı!

Ekim-Aralık dönemine dair iç borçlanma tutarı toplamda 38,9 milyar TL olarak belirlendi.

EKONOMİ 30.09.2019, 17:47
İç borçlanma stratejisi açıklandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Ekim-Aralık döneminde 40,8 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık 38,9 milyar TLlık iç borçlanmaya gidecek ve bu dönemde dış borçlanma yapılmayacak.

Stratejide, ekimde 7,3 milyar TL, kasımda 20,4 milyar TL ve aralıkta 11,2 milyar TL iç borçlanma yapılacağı belirtiliyor.

Bunun dışında stratejide bu iç borçlanmanın nasıl gerçekleşeceği de yazılıyor. Ekim ayı için iç borçlanma 5,8 milyar TL'lik tutar piyasadan, 1,5 milyar TL'lik tutar kamuya satışlardan yapılacak. Kasım ayı içinse iç borçlanmanın 15,4 milyar TL'si piyasadan, 4,4 milyar TL'si kamuya satışlardan ve son olarak Aralık ayındaki iç borçlanmanın ise 9,2 milyar TL'si piyasadan, 2 milyar TL'si kamuya satışlardan oluşması bekleniyor.

Ek olarak, 3 Hazine bonosu, 9 tahvil ihalesi ve bir kira sertifikası düzenlenecek.

Ödemeler ise ekim ayında 11 milyar TL, kasım ayında 32,8 milyar TL, aralık ayında ise 14 milyar TL olarak gerçekleştirilecek. Bu ödemelerin 17 milyar TL'si ise dış borç servisinden sağlanacak.

Öte yandan, özelleştirme gelirleri, nakit bazlı faiz dışı denge, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan sağlanan gelirler, 2B satış gelirleri, kasa-banka değişimi, devirli-garantili borç geri dönüşleri, ve kur farkı kalemlerini içeren borçlanma dışı kaynakların da ekimde 3,7 milyar TL, kasımda 12,4 milyar TL, aralıkta da 2,8 milyar TL olacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)