İbrahim Kalın duyurdu: Elektrik faturalarına yeni düzenleme

İbrahim Kalın, elektrik faturaları için yeni düzenlemelere gidileceğinin sinyalini verdi. Kalın, "Elektrik faturaları için yeni adımlar kesinlikle atılacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu hususa yönelik talimatlarını veriyor." dedi.

EKONOMİ 07.02.2022, 23:27
İbrahim Kalın duyurdu: Elektrik faturalarına yeni düzenleme

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Muhalefet liderlerinin Erdoğan için paylaştıkları 'geçmiş olsun' mesajlarını yorumlayan Kalın, "Siyasi nezaket yönünden güzel bir şey. İnşallah bu tür şeyler siyasetin diğer alanlarına da taşınabilir." dedi.

"Birkaç gün içinde negatife dönmesini bekliyoruz"

Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Birkaç saat evvel Cumhurbaşkanımız ile görüştük. Durumu gayet iyi. Birkaç gün içinde negatife dönmesini bekliyoruz. İşlerde aksama olmaması adına gerekli olan tüm talimatları veriyor.

"Cumhurbaşkanımızın rolü çok önemli"

Soğuk savaş son buldu fakat biçim değiştirerek sürdü. Düzen arayışı halihazırda devam ediyor. 30 senelik bir süreç geçti. 1997'de Rusya ile NATO arasında bir anlaşma imzalandı. Bu doğrultuda, herkesin etki alanı belirlenmiş oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın burada oynayacağı rol çok çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızın Putin ile Zelenskiy'i buluşturma teklifi çok önemli. Ukrayna buna olumlu bakıyor, Rusya'nın da olumlu yanıt vermesiyle birlikte bu görüşme yapılır. Sayın Putin'in ülkemize ziyareti olacak. İlerleyen günlerde o tarih de açıklanır.

Liderler arasındaki diplomasisi çok önemlidir. Putin ile Cumhurbaşkanımız arasında bir güven ilişkisi var. Son 7-8 senedeki birçok kriz bu sayede geride kaldı. Rus elçisi ülkemizde vurulmuştu. O akşam ivedilikle Rus tarafı ile temasa geçildi. Birkaç saat içerisinde Putin ile Cumhurbaşkanımız görüşme yaptı. Bu olay diplomasi vesilesiyle minimum zararla atlatıldı ve karşı taraf da bunu gördü. Bu vahim olayın açık bir provokasyon olduğunu anladılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın kurduğu bu iyi ilişki sebebiyle 'Türkiye, Rusya'nın ekseninde. Putin ne isterse Türkiye de onu yapar.' gibi gerçek dışı değerlendirmeler yapılıyor.

"Elektrik faturaları için yeni adımlar atılacak"

Elektrik faturaları için yeni adımlar kesinlikle atılacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu hususa yönelik talimatlarını veriyor. Halkımızı enflasyonun altında ezdirmeyeceğiz.

Geçmiş dönemlerdeki koalisyon hükümetleri Türkiye'yi geriletmiştir. Biz bunu net bir şekilde gördük. Sistemin güncellenmesi ile ilgili olarak Fuat Oktay'a talimat vermişti. Herhangi bir noktada aksama varsa bununla ilgili gerekli olan düzenlemeler ivedilikle yapılıyor. Görece olarak bakıldığında çok yeni ve çok genç bir sistem. 1950 senesine dek tek parti dönemi vardı, 1950'den sonra ise çok partili döneme geçiş yapıldı. Şimdi de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni deniyor ve uyguluyoruz. Burada çok iyi sonuçlar aldık. Yeni sistemde irade tek, idare ise sevk ile olur."

Yorumlar (0)