Hobisini meslek edindi: Tanesi 5 bin TL

Uzun yıllardır kuşlara duyduğu ilgiyi meslek edinen Ramazan Sarı, yetiştirdiği tavus kuşlarının tanesini 500 ila 5 bin lira aralığında satıyor.

EKONOMİ 08.03.2022, 00:36 09.03.2022, 11:56
Hobisini meslek edindi: Tanesi 5 bin TL

Sarı (41), çocukluk döneminden bu yana devam eden kuş merakı sebebiyle elektrik teknikerliğini bırakarak tavus kuşu yetiştiricisi olmakta karar kıldı. Sarı, Uşak’a bağlı Banaz ilçesindeki bir çiftliği satın aldı. Bahse konu çiftlikte tavus kuşu yetiştiriciliğine başlayan Sarı, yetiştirdiği kuşların tanesi 500 ila 5 bin lira arasında sattığını kaydetti. Kuyruklarını açarak görsel şölen oluşturan tavus kuşları, bahçelerde de beslenebildiği için yoğun rağbet görüyor. 

"Masrafsız bir hayvandır"

Türkiye koşullarında çok iyi bir gelir elde ettiğini söyleyen Sarı, tavus kuşlarının çok sadık olduklarını, bahçede ve kümeste rahatlıkla beslenebileceğini belirtti. Fiyatların ise büyüklüğe ve renge göre değiştiğini kaydeden Sarı, "Fiyatlarımız 500 liradan başlıyor, 5 bin liraya kadar ulaşıyor. Çok dayanıklı hayvandır, kolay kolay hastalanmaz. Tavuk daha küçük gibi durur fakat tavus kuşunun bir günde yediği yemin beş katını tüketir. Bu yönden bakıldığında da masrafsız bir hayvandır." diye konuştu. 

Yorumlar (0)