Hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketler için yeni düzenleme

Hızlı kargo hizmeti sağlayan firmaların şartlarında düzenleme yapıldı. Kamu ödemelerini garanti altına almak üzere bu firmalardan daha öncesinde alınan teminat mektubu miktarının tutarı genişletildi.

EKONOMİ 29.03.2023, 10:28 29.03.2023, 17:06
Hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketler için yeni düzenleme

Hızlı kargo taşımacılığı gerçekleştiren firmaların teminat mektubu miktarları yükseltildi. Ticaret Bakanlığı tarafından verilen yetki ile beraber hızlı kargo taşımacılığı sağlayan firmaların ibraz edeceği teminat mektubu tutarlarında yükseliş sağlandı.

Bütün gümrük faaliyetleri incelenecek

Bakanlık tarafından oluşturulan “Posta ve Hızlı Kargo Yoluyla Taşınan Eşyanın Gümrük İşlemlerine İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” Resmi Gazete'de paylaşılarak yürürlüğe sokuldu.

Tebliğe göre, hızlı kargo taşımacılığında bulunan firmalara ve posta yönetimine temsil yetkisinin verilmesi ile bazı ürünlerin gümrük beyanı içerisinde olmak üzere bütün gümrük faaliyetlerinin bu kişilerce izlenip sonuçlandırılmasına dair esas ve usuller düzenlendi.

Kamuya verileceklerin garanti edilmesi

Buna göre, yetki çerçevesindeki işlemlere dair daha sonrasında gerçekleştirilecek kontrollerin ardından ortaya çıkabilecek kamu ödemesinin garanti altına alınması düşüncesiyle sadece kara yolu veya hava yolu ile hızlı kargo taşımacılığı kapsamında yetki kullanılmasının talep edilmesi halinde 1 milyon TL, her iki yetkinin beraber kullanılmasının talep edilmesi halinde ise 2 milyon TL’lik teminat mektubu verilecek.

Söz konusu miktarlar daha öncesinde 250 bin TL ve 500 bin TL şeklinde uygulanıyordu.

Yorumlar (0)