Hızlı İşe Dönüş Desteği devrede!

Yeni istihdam paketi ile Hızlı İşe Dönüş Desteği verilmeye başlanacak. 

EKONOMİ 16.10.2020, 13:03
Hızlı İşe Dönüş Desteği devrede!

Yeni istihdam paketi yolda...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, söz konusu paketin ayrıntılarını duyurdu.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye'de işsizlik ödeneği alan vatandaşların, tekrar istihdama dâhil olmalarının sağlanacağını, bu amaç doğrultusunda "Hızlı İşe Dönüş Desteği"nin verileceğini ifade etti. 

"İş aramaları için teşvik olacak"

Selçuk, işsizlik ödeneği alan vatandaşların emeklilik primlerinin verilmediğine dikkat çekerek, söz konusu vatandaşların üç ayda işe başlamaları halinde devlet tarafından söz konusu ödenekteki üç ayın emeklilik primlerinin ödeneceğini söyledi.

Bu şekilde vatandaşların üç ayda iş aramalarının sağlanacağını vurgulayan Selçuk, "esnek çalışma modeli"ne de değindi. 

"Genç işsizlere yönelik çalışmalar var"

Türkiye'nin yeni istihdam paketinde bir ayrıntı daha var. Söz konusu pakette, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü vatandaşları kapsayan esnek çalışma modeline ilişkin düzenlemelere yer verilecek. 

Selçuk, 2 sene azami olacak biçimde iş sözleşmesi imzalanabileceğine dikkat çekerek, söz konusu iş sözleşmelerinin 6 aylık veya 12 aylık halinde hazırlanabileceğini kaydetti.

Genç işsiz vatandaşlara ilişkin bu tarz hamlelerde bulunulması gerektiğini aktaran Selçuk, istihdamı artırmak için farklı modellere başvurulduğunu, benzeri uygulamaların başka ülkelerde de olduğunu söyledi. 

"Hizmetlerde hiçbir aksaklık olmadı"

Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) döneminde bütün ödemelerin herhangi bir sıkıntı yaşanmadan gerçekleştirildiğini ifade etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) açık verdiğine yönelik iddialara yanıt veren Selçuk, pandemi sürecinde primlerin ertelendiğini ve yoğun bakım tedavilerine yönelik ödemelerin artırıldığını kaydetti.

Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yeni tip koronavirüs (Covid-19) masraflarının hepsini üstlendiğine dikkat çekerek, süt ve ilaç ödemelerinin oldukça düzgün bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade etti. 

Sosyal ve mali hizmetlerde herhangi bir aksaklık yaşanmadan yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinin atlatıldığını belirten Selçuk, acımasız bir şekilde asılsız iddialarda bulunulmasına tepki gösterdi.

Yorumlar (0)