Hint iş insanının serveti, Jeff Bezos’u geride bıraktı    

Zenginler listesindeki yükselişini sürdüren Hint iş insanı Gautam Adani, Jeff Bezos’u geçerek dünyanın en zengin ikinci kişisi oldu. Adani, 2 ay önce Bill Gates’i de geçmeyi başarmıştı. 

EKONOMİ 17.09.2022, 15:53 17.09.2022, 15:55
Hint iş insanının serveti, Jeff Bezos’u geride bıraktı    

2022 yılında servetine servet katarak büyümeye devam eden Hint iş insanı Gautam Adani, zenginler listesinde 1 basamak daha yükseldi. Amerikan e-ticaret şirketi Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’u geride bırakan Adani, dudak uçuklatan servetiyle dünyanın en zengin 2. kişisi oldu. 2022 yılına 14’üncü sırada başlayan Adani, kısa sürede servetine servet katarak 2’nci sıraya kadar yükselmeye başardı. Hint iş insanının servetinin 147 milyar doları bulduğu bildirildi. 2022 yılının ocak ayından bu yana servetini 70,3 milyar dolar artıran Adani, bu sene şu ana kadar kazancını en fazla artıran iş insanı olmayı başardı. 

Zirvede Elon Musk var

Gautam Adani’nin ikinci sıraya yükseldiği zenginler listesinin zirvesinde ise SpaceX ve Tesla’nın patronu Elon Musk yer alıyor. Elon Musk’ın serveti, 260 milyar dolar olarak hesaplanıyor. Öte yandan Hint iş insanı Adani’nin kurucusu olduğu Adani Enterprises şirketi hisseleri, son gelişmelerin ardından rekor seviyelere tırmandı. Adani Group bünyesinde yer alan şirketlerin son 2 sene içerisinde yüzde 1000’den fazla büyüdüğü açıklandı. Adani’nin kurucusu olduğu gruba bağlı şirketler; havacılık, petrokimya, veri merkezi ve savunma sanayi alanlarında hizmet veriyor. 

Yorumlar (0)