Hem balıkçı hem vatandaş hamside umudu kesti! Artık lüks oldu

Bir süredir uygulanan hamsi avı yasağının ardından balıkçılar denize açıldı. Ancak hamside umduklarını bulamadılar. Yılbaşından itibaren tezgahlarda bolca görülmeyen hamsi, az avlandığından bugünlerde kilosu 25 TL’den satılırken hem balıkçılar hem de vatandaşlar hamsiyi unuttu.

EKONOMİ 26.02.2021, 16:14 27.02.2021, 13:59 Hanife
Hem balıkçı hem vatandaş hamside umudu kesti! Artık lüks oldu

Balıkçılar ve vatandaşlar hamsiden umudu kesti…

Karadeniz'de uygulanan hamsi avı yasağı bitse de balıkçılar, hamsiden umduğunu bulamadı.



"Bundan sonra hamsi işi zor olur"

Vatandaşın artık hamsiyi sormadığını belirten balıkçılardan Atakan Baş,  “Hamsi işi yavaş yavaş bitiyor. Bu sene hamside umduğumuzu bulamadık fazla bol olmadı.” diyerek bundan sonra çeşit balıklara döneceklerini söyledi.

Baş, hamsinin bu sezon 10 TL’ye kadar gerilediğini ancak şu anda kilosunun 25 TL’ye çıkarak tavan yaptığını belirterek, “Bundan sonra hamsi işi biraz zor olur” dedi.



"Bu sezonu böyle tamamlayacağız"

Balıkçılardan Hasan Şahin de vatandaşın hamsiden umudunu kestiğini belirterek,  “Hamsi yasağı geldikten sonra azalmaya başladı. Çok az geliyor, fiyatı da biraz pahalı. Vatandaş ucuz yemeye alıştığı için pek fazla rağbet etmiyor. “ dedi.

Hamsi fiyatlarının kalite, kalite değiştiğini söyleyen Şahin, vatandaşın fiyatlardan şikayetçi olduğunu ve eski satışlarının artık olmadığını belirterek, “ Vatandaşlarda balıkçılarda hamsiden umudunu kesti, unuttu. Bu sezon böyle geçti” şeklinde konuştu
Hikmet Aydın isimli vatandaş ise Trabzon’da hamsinin artık lüks olduğunu belirterek, “Bu sene ilk defa hamsi yiyeceğim ancak istediğim hamsi bu değil. Trabzon’da hamsi lüks oluyor” ifadelerine yer verdi.
 

Yorumlar (0)