Hekimlere ek gösterge zammı TBMM'den geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Hekimlerimizi mutlu edecek düzenleme yapılıyor.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan araya girerek, “Hepsi geliyor, 2500 TL ve 5000 TL zamlar geliyor.” ifadelerini kullandı. AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından yapılan basın açıklaması hekimlerin yüzünü güldürdü. Öte yandan, söz konusu değişiklik, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

EKONOMİ 01.12.2021, 17:38 01.12.2021, 18:23
Hekimlere ek gösterge zammı TBMM'den geçti

TBMM’de düzenlenen AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Son gelişmelere dair soruları da cevaplandıran Koca’nın gündeminde hekimlere yönelik düzenlemeler vardı. 

Hekimlere düzenleme yoldu 

Fahrettin Koca, Meclis’te görüşmeleri devam eden “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” kapsamında hekimler hakkında da bazı maddelerin ekleneceğini dile getirdi: “Hekimlerimiz hakkındaki teklife tüm siyasi partilerin destek vereceğini ümit ediyoruz. Diş hekimleri ve hekimlerle ilgili sabitin genel bütçeye aktarılması konusunda maddeler olacak. Tüm çalışanlarımız ve özellikle de hekimlerimiz memnun olacak.” 



Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde geldi 

Fahrettin Koca’nın açıklama yaptığı anda gazetecilerin yanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne söyledi?” şeklinde soru sordu. Bir basın mensubu da Fahrettin Koca’nın aktardığı bilgileri ifade etti. Bunun üzerine Erdoğan, “Para pul söylemedi mi?” şeklinde sordu. Sağlık Bakanı Koca da detay vermediğini ifade edince Erdoğan, hekimlerin de emeklilerinin de maaşlarına 2500-5000 TL değerinde zamların yapılacağını aktardı. 

Ek gösterge yükseliyor 

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra sözü Fahrettin Koca’ya bıraktı. Koca, emeklilikle ilgili göstergelerin yeni hallerini söyledi: “Pratisyen hekimlerin ek göstergesi 13 binden 33 bine çıkarılacak. Diş hekimleri ve uzman hekimlerin 17 bin olarak ek göstergeleri 40 bine çıkarılacak. Bu kapsamda tüm pratisyen hekimlere 2500 TL, diş hekimleri ve uzman hekimlere de 5 bin TL artış sağlanacak. Sabit ödeme de genel bütçeye aktarılacak. Düzenleme konusunda siyasi partilerin desteklerini bekliyoruz.” 

Meclis'ten geçti

Söz konusu önerge, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Yorumlar (0)