Hedef 58 milyon turist!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2020 yılı için "58 milyon turist" hedeflendiğini açıkladı.

EKONOMİ 06.01.2020, 15:47 06.01.2020, 16:56
Hedef 58 milyon turist!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneğince düzenlenen “Turizmde Dönüşüm Senaryoları Tanıtım Toplantısı”nın açılışında konuştu. Bakan Ersoy, 2019 yılı sonu itibarıyla 51 milyon turist, 34 milyar dolara yakın turizm geliri ve 71 dolarlık kişi başı gecelik gelirin yakalanacağını, kesin sonuç rakamlarının ay sonunda açıklanacağını belirti.

2020 yılında turist geliri rakamlarını biraz daha yukarı çıkararak 58 milyon turist, 40 milyar dolardan fazla turizm geliri elde etmeyi hedeflediklerini söyleyen Bakan Ersoy, 2023 yılında da 75 milyon turist ve 65 milyar dolar turizm gelirini hedeflediklerinin aktardı.

"Birinci önceliğimiz zihniyet değişikliği"

Turizmde Dönüşüm Senaryoları Raporu’nu çok önemli ve anlamlı bulduğunu söyleyen Bakan Ersoy, "Raporu inceledim. Raporda yapılması gerekenlere ilişkin temel eksenler ön plana çıkarılmış. Raporda bahsedilenler yapılması gerekenler ancak bizin Bakanlık olarak birinci önceliğimiz zihniyet değişikliği yapmak olduğunu düşünüyoruz. Zihniyet değişim dönüşümünün ilk başta devlette başlaması gerekiyor gerekiyordu ve öyle oldu. Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi ile birlikte sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan turizm sektörünü, stratejik ve öncelikli sektör ilan etti. Bakanlığa sektörden birini atandı. Kabinede bulunan diğer bakanlıklarda da turizm sektörü stratejik ve öncelikli, hassas konu olarak kabul edildi."dedi. 

Turizmde zihniyet değişikliğinin ardından bakanlığın diğer önceliğinin, turizm kazançlarının tabana yayılması olduğunu söyleyen Bakan Ersoy, konuşmasına şöyle devam etti:

"Turizm gelirlerini tabana yayamazsak turizmde uyguladığımız politikalar sürdürülebilir ve etkili olmaz. Ayrıca turizmde ‘repeat guest’denilen bir sorunu var. Bazı turistler Antalya’ya 40 defa gelmişler. Artık Antalya’yı ezberlemişler. Biz onları farklı ve benzer ege kıyılarına doğru kaydırmaz isek bir süre sonra Türkiye’ye gelmeyi bırakacaktır."


 

Yorumlar (0)