Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan döviz bürolarıyla ilgili yeni karar

Döviz bürolarındaki döviz alım satım işlemleri kapsamında kimlik tespitini zorunlu kılan düzenlemede değişikliğe gidildi. Döviz alım satımının piyasada serbest bir şekilde gerçekleştiğini belirten Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu çerçevedeki düzenlemeyle serbest piyasaya müdahale etmenin söz konusu olmadığını aktardı.

EKONOMİ 18.11.2021, 11:42
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan döviz bürolarıyla ilgili yeni karar

Döviz bürolarında üst ve alt limit olmadan döviz alım satımına ilişkin bütün işlemlerde kimlik tespiti koşulu esnetildi.

Döviz alım satım işlemlerine yeni düzenleme

Kimlik tespiti, 100 dolar ve üzeri döviz alım satımları kapsamındaki işlemler için şart olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türk parası kıymetini koruma ile ilgili 32 sayılı karara yönelik tebliğdeki değişiklikte, işlem limitlerinin belirlenmesine ilişkin ibare hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakanlıktan gelen açıklama şu şekilde;

"Resmi Gazete'de bugün yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Düzenlemeye ilişkin birtakım yorumların yapıldığı fark edilmiştir.

Söz konusu düzenleme ile döviz bürolarındaki alım satım işlemleri kapsamında kimlik ibrazı limiti 100 doların üzeri ve karşılığı TL olarak tekrar belirlenmiştir.

Bu değişiklikte 'işlem limitlerini belirlemeye' sözleri ise yalnızca kimlik ibrazına ilişkin olup, bu, 100 dolar limitini azaltma ya da artırmaya ilişkin bir yetkilendirmeye işaret etmektedir.

Piyasada, döviz alım satımı satıcılar ve alıcılar arasında serbest bir şekilde yapılmaktadır. Bu düzenlemenin serbest piyasaya müdahalesi söz konusu değildir."

Yorumlar (0)