Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan önemli açıklama: '31 Mayıs'a kadar uzatıldı'

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın açıklamasına göre; gelir ve kurum geçici beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin 31 Mayıs’a kadar uzatıldığı açıklandı.

EKONOMİ 03.05.2021, 15:50 04.05.2021, 10:02
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan önemli açıklama: '31 Mayıs'a kadar uzatıldı'

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, gelir ve kurum geçici beyannamalerine ilişkin bir açıklama yaptı.

Ödemeler 31 Mayıs’a kadar uzatıldı

2021’in birinci geçici vergi dönemine ait olan gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilmesi ve bu vergilerin ödeme sürelerinin 31 Mayıs’a kadar uzatıldığı duyuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının açıklamasında; Bakanlığa gelen talepler ve sokağa çıkma yasağı sebebiyle 17 Mayıs’ın sonuna kadar verilmesi planlanan 2021 birinci geçici vergi dönemine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süresinin uzatılması kararı verildi.

Bu kararla birlikte; bu beyannamelerin verilmesi ve bu beyannameler üzerine tahakkuk edilen vergilerin ödeme tarihinin 31 Mayıs Pazartesi gününün sonuna kadar uzatıldığı açıklandı.

Bu uzatma, geçici vergi dönemi itibariyle beyanname verme süresi 17 Mayıs’ta sona erecek olan özel hesap dönemine tabi olan mükelleflerini de kapsadığı belirtildi.

Yorumlar (0)