Hayalet uçaklar satılıyor: Son 5 tane kaldı

Atatürk Havaalanı apronunda yer alan ve uçuş ömrünü tamamlamış olan hurda ve hacizli uçaklar satılıyor. Toplam 12 hurda uçaktan geriye yalnızca 5 tane kaldı.

EKONOMİ 06.07.2022, 18:54 07.07.2022, 17:42
Hayalet uçaklar satılıyor: Son 5 tane kaldı

İstanbul Havaalanı'nın açılmasıyla birlikte 4 Nisan 2019 tarihinden itibaren sivil uçuşlara kapatılan Atatürk Havaalanı'nın apronunda yer alan uçuş ömrünü tamamlamış, hurda ve hacizli uçaklar çürümeye bırakılmıştı. 

SHGM (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) tarafından, terk edilen uçakların sahiplerince alınması için tanınan süre tamamlandı. Söz konusu uçakların ihalesi ise SHGM tarafından gerçekleştirildi.

7 uçak satıldı

Basında yer verilen haberlerin akabinde atıl durumdaki 12 hurda uçaktan 7'si satıldı. Satılan uçakların taşınabilmesi için gövde ve kanat kısımları parçalanarak havaalanından götürüldü. Uçakların bir kısmının ise kafe ve restorana dönüştürüleceği belirtildi. 

Uçakların büyük kısmının dış gövdelerinin döküldüğü, kanat bölümlerinde ise ciddi oranda hasarlar olduğu gözlendi. Uçakların motorları ve camları ise tümüyle yerinden sökülmüş halde bekliyor fakat bazılarının içinde hala pek çok elektronik aksam bulunuyor.

Sivil uçuşa kapatılan havaalanı içindeki Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi tarafından yurttaşlara hizmet veriliyor. Öte yandan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi inşaatı için havaalanı içinde çalışmalar başlatıldı. Apronda festivaller de gerçekleştiriliyor.

Yorumlar (0)