Havale ve EFT ile para gönderirken dikkat

Avukat Emir Akpınar, internet bankacılığı üzerinden para gönderme hususunda, “Eğer havaleye/EFT'ye not düşülmez ise karşı tarafa ödenen borç olarak görülür.” diyerek uyarılarda bulundu.

EKONOMİ 29.01.2022, 20:26 31.01.2022, 09:00
Havale ve EFT ile para gönderirken dikkat

Kayseri Barosu avukatlarından Emir Akpınar, internet bankacılığı ile başka hesaplara aktarılan paralarda açıklama kısmının boş bırakılmaması gerektiğini söyledi.

"Asla boş bırakmayın"

Bu hususta Yargıtay'ın emsal kararları olduğunu dile getiren Akpınar, “Bir başka kişinin hesabına gönderilen paranın hangi maksatla gönderildiğini belirtmek için bir açıklama kısmı yer alıyor. Eğer kira yollanıyorsa 'Kira.' diye ilgili kısma yazmak gerekiyor. Açıklama kısmı ilerleyen süreçte oluşabilecek uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılıyor. Yargıtay'ın bu hususta emsal kararları var. Açıklama kısmı boş bırakılan ödemeleri borç ödemesi olarak görüyorlar. 

Bu hususta bir örnek vereyim. Bir kişiye borç olarak bir miktar para aktarılacaksa açıklama bölümüne meblağı ve 'Borç olarak gönderiyorum.' veyahut '5 aylığına borç olarak gönderiyorum.' şeklinde şerh düşmeniz gerekiyor. Hiçbir şey yazılmadığı zaman karşı tarafa olan borcunuzu ödediğiniz manasına geliyor." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)