Havaların ısınması ikinci el otomobil pazarını canlandırdı

Bursa'da havaların bayramın yaklaşması ve havaların ısınması ile birlikte ikinci el araç pazarında hareketlenmeler yaşanıyor.

EKONOMİ 18.04.2022, 17:55 19.04.2022, 09:20
Havaların ısınması ikinci el otomobil pazarını canlandırdı

Kış ayında satışların sabit olduğu ikinci el araç pazarında hava sıcaklıklarının artışıyla beraber satışlarda da yükseliş yaşanıyor.

Tatil sezonunun ve bayramlara çok bir süre kalmamasıyla birden vatandaşlar araç almak için ikinci el araç pazarına akın etmeye başladı. Pazarda ikinci el araç fiyatlarında artış olduğu gözlemlenirken vatandaşların araç satışı ve alışı yaptığı belirtildi. Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla beraber araç satışlarında ki oranında daha da yükseleceği düşünülüyor.

İkinci el otomobil pazarında son durum

İkinci el araç pazarında otomobillerini satmaya getiren yapan esnaf ve vatandaşlar kış mevsiminde otomobil satışlarının çok düşük olduğunu belirterek, " Otomobil fiyatlarının artmasından ötürü vatandaşlar araç satın almıyordu. Durağan olan satışlar hava sıcaklıklarının yükselmesiyle beraber uzun zaman sonra iki haftadır canlı devam ediyor. 2 haftadır pazarda otomobil satışları güzel şekilde gerçekleşiyor. Fiyatların fazla olmasına nazaran vatandaşlar araç satın alıyor. İlerleyen haftalarda satışların daha da yükseleceğini düşünüyoruz" şeklinde bilgi verdi.

Hafta sonu yapılan açık araba pazarında 100 bin lira ile 250 bin lira tutarında ki otomobillerin daha fazla satın alındığı belirtildi.

Yorumlar (0)