Havalar ısındı, pazarda fiyatlar az da olsa düştü: En pahalı ürün ise…

Havaların ısınmasının ardından pazar tezgahlarında fiyatlar biraz da olsa düşüşe geçti. Vatandaşlar fiyatların hala çok fazla olduğunu ifade ediyor. En pahalı ürün ise 45 TL kilo fiyatıyla fasulye oldu.

EKONOMİ 18.04.2022, 14:50
Havalar ısındı, pazarda fiyatlar az da olsa düştü: En pahalı ürün ise…

Havaların ısınması sonrasında meyve ve sebze fiyatlarında kısmi bir düşüş görüldü.

Türkiye’de yakın zamanda görülen soğuk hava dalgası pazarlarda ürünün azalmasına neden oldu.

Buna üreticinin maliyet artışıyla Ukrayna krizinden dolayı enerji kalemlerindeki yükseliş de eklendi ve fiyatlar iyice çıktı.

Şimdiyse sıcaklıkların artış göstermesiyle kimi ürünlerde bolluk ve kısmi de olsa fiyatlar düşmeye başladı. Pazardaki en pahalı ürünse kilosu 45 TL olan taze fasulye oldu.

Geçtiğimiz haftaya göre fiyatların oldukça düşük olduğunu söyleyen pazarcı Taner Yılmaz, “Bu hafta gelene dek Pazar fiyatları biraz daha pahalıydı. Bu hafta meyve ve sebze fiyatlarında indirim oldu. Geçtiğimiz hafta karpuzda kilo fiyatı 18 TL’ydi bu hafta ise 15 TL’ye geriledi.

Kivi geçtiğimiz haftaya göre 5 TL, çilek 15 TL, muz 3 TL, patlıcanın ise kilosu 20 TL geriledi Havaların ısınmasının ardından daha da bollaşma olacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

“100 TL’ye pazar yapılabilirken artık 300 TL harcıyoruz”

Halk pazarlarından en az 300 TL’ye çıkar hale geldiklerini söyleyen vatandaşlarsa, “Pazar fiyatları çok fazla. Yalnızca pırasa ucuz. Pırasanın da kilosu 3 TL’den satışa sunuluyor ve kalan bütün ürünler oldukça pahalı. Pazardaki en pahalı ürünse taze fasulye. Marul, maydanoz bile çok pahalı.

Eskiden pazara geldiğimizde 100 TL’yle bütün ihtiyaçlarımızı karşılardık. Şimdiyse herhangi bir şey almadan 150 TL harcadık. Eve giderek ekstra para alıp eksiklerimizi gidermek için çabalayacağız. Bu hafta da sanırım 300 TL harcayacağız.” dedi.

Yorumlar (0)