Hamsinin kilosu 5 liraya indi!

Av sezonu içinde uzun süre havaların soğumaması nedeniyle hamsinin göç ettiği Karadeniz'de son günlerde hamsi bol çıkmaya başlayınca bu durum Eskişehir'deki balıkçı tezgahlarındaki fiyatlara da yansıdı. Hamsinin kilosu, 20 liradan 5 liraya düşünce saatler içinde tonlarca balık satıldı.

EKONOMİ 18.01.2020, 08:55 18.01.2020, 14:07

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte balıkçıların da yüzü gülmeye başladı. Soğuk hava ile birlikte hamsinin bolca çıkmasına paralel olarak fiyatlarının düşmesi de halkı sevindirdi.

Eskişehir'de kilosu 20 liradan satılan hamsinin kilosu bugün 5 liraya kadar düştü. Fiyatların düşmesi nedeniyle balıkçılar tezgâhlarının önünde uzun kuyruklar oluştu.

Arifeye Mahallesi'ndeki balıkçı esnafı Selahattin Arslanbezer, Karadeniz'de balığın bollaşması vesilesiyle hamsi fiyatlarının da 5 liraya kadar indiğini belirtti.

Bir günde yaklaşık 30 ton hamsi sattıklarını açıklayan Selahattin Arslanbezer, "4- 5 gündür denizlerden balık bol çıkıyor. Şimdi biz vatandaşa 5 TL'ye balık satıyoruz. Daha 3 gün önce 20 TL idi. Balık, denizden fazla çıktığı zaman ucuz, az çıktığı zaman pahalı oluyor. Çinekop şimdi 80 TL oldu. Geçen sene çinekop 10 TL idi. 1 haftadır denizlerde patlama var, şükürler olsun Karadeniz balığı çok çıkıyor. Gürcistan diyorlar ama değil. İğneliada'dan çıkıyor. Çok güzel hamsi çıkıyor. Önceden 5 ton tutuyorlardı, şimdi 100 ton tutuyorlar. Şu anda 400 metre kuyruk var. Bugün 30 ton balık sattık" diye konuştu.

Havaların av sezonu başından geçtiğimiz haftaya kadar soğumaması nedeniyle hamsi arzu edildiği oranda bulunamamış, hatta bazı avlarda hiç hamsi yakalanamamıştı. Soğuk sulara göç etmesi nedeniyle hamsi geçtiğimiz haftalarda Gürcistan'dan getirtilmişti.

Yorumlar (0)