Hamsi yine tahta kuruldu! Fiyatı ise...

Hamsiye ziyadesiyle talep olduğunu belirten balıkçılar, palamut ile yoğun bir sezon geçirdiklerini ancak hamsinin palamuttan çok daha rağbet gördüğünü ifade ettiler.

EKONOMİ 12.11.2020, 17:13 13.11.2020, 15:34
Hamsi yine tahta kuruldu! Fiyatı ise...

Batı Karadeniz'in önemli limanlarından birine sahip olan Düzce ilinin Akçakoca ilçesinde balıkçılar tuttuğu hamsiler sayesinde yüzleri gülüyor. Tezgâhlar ise tahtın sahibi hamsi tarafından süsleniyor.

Burada balıkçılık yapan Sadık Kara, palamutun ardından tezgâhların yeni gözdesinin, tahtin sahibi Karadeniz hamsisi olduğunu belirtti.

"Palamut sezonu artık bitti" diyen balıkçı Sadık Kara, "Yaklaşık bir haftadır bizim bölgede palamut çıkmıyor. Palamut, yeni durağı olan Doğu Karadeniz'de. Palamut göç edince Karadeniz Ereğli ile Akçakoca'dan hamsi çıkmaya başladı. Bölgemizde hamsinin olmadığı geçtiğimiz hafta Doğu Karadeniz'den hamsi getiriyorduk. Maliyetleriyle beraber hamsinin tezgahtaki fiyatı 40 liraydı. Dün ve bugün Karadeniz Ereğli ile Akçakoca'da hamsi bereketi var ve bu yüzden fiyatlar hemen indi. Bölgemizden çıkardığımız ilk hamsi olmasına rağmen tezgah fiyatı hemen 20 lira oldu. Artık ^balıkçı tezgahlarında vatandaşlarımız yerli hamsi bulabilecekler. Hamside de tıpkı palamutta olduğu gibi bol bir sezon yaşayacağımızı düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Palamuta ilginin büyük olmasına rağmen hamsiye rağbetin palamutu da geçtiğini ifade eden balıkçı Sadık Kara, tezgâhlarda Karadeniz hamsinin kilogramının 20 liradan, istavritin 20 liradan, barbunun 20 ila 40 liradan, mezgitin ise 25-50 liradan satışa sunulduğunu kaydederek sözlerini şu şekilde bitirdi:

"Hamsiye ziyadesiyle talep var. Palamut için de yoğunluk vardı ve güzel bir sezon geçirdik. Kıyaslarsak, hamsiye olan talebin palamuta olan talepten daha yoğun olduğunu söyleyebiliriz. Bilindiği üzere Karadeniz insanı hamsiyi de çok sever. Hamsi tahtına kurulmuş durumda. Tezgahlarımızın yeni gözdesi. Vatandaşlarımızın da bu duruma sevineceğine inanıyoruz."

Yorumlar (0)