Hamsi bitti, tekneler paydos etti!

Türkiye'nin önemli balıkçılık merkezlerinden Sinop'ta hamsi sezonu sona erdi, balıkçı tekneleri de bir bir limana çekildi.

EKONOMİ 20.02.2020, 14:52
Hamsi bitti, tekneler paydos etti!

Sinop Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Namık Ünlü, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, balık azlığı sebebiyle sezonu erken kapatmak zorunda kaldıklarını kaydetti.

Sinop Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Namık Ünlü, özellikle bölgedeki hamsi avının tamamen sona ermesiyle sezonu kapatmak durumunda kaldıklarını belirterek, teknelerde çalışan personelin de memleketlerine döndükleri bilgisini verdi.

Önceki sezona göre hamsinin genel anlamda yüzlerini güldürdüğünü söyleyen Sinop Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Namık Ünlü şunları kaydetti:

"Palamut avcılığının hiç olmadığı bir sezonda hamsi, nispeten yüzümüzün gülmesini sağladı. 3-4 ay süresince hamsi avcılığı yaptık ama sonrasında düşüş yaşandı. Hamsi, Gürcistan karasularına gitti ve bir daha geri dönmedi. Orada avcılık halen devam ediyor ancak bizim karasularımızda sona erdi. Şimdi önümüzde sezona kadar uzun bir süre var. Hazırlıklarımızı yapmaya erken başlayacağız."

Sinop Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Namık Ünlü, küçük balıkçı teknelerinin ise 15 Nisan'a kadar avlanmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)