Hamsi 7 liraya düştü!

Palamutun ardından tezgâhlarda hamsi bolluğu yaşanıyor. Maliyetleriyle beraber tezgah fiyatı 40 lira ile sezona giriş yapan hamsi, geçtiğimiz hafta ilk avlandığı Batı Karadeniz'de karaya çıkarılınca fiyatı 20 liraya gerilemişti. Kesintisiz 5 günlük bolluk sebebiyle fiyat 7 liraya kadar indi.

EKONOMİ 17.11.2020, 07:59 18.11.2020, 17:32
Hamsi 7 liraya düştü!

Batı Karadeniz'in önemli limanlarından birine sahip olan Düzce ilinin Akçakoca ilçesinde balıkçıların yüzü bolca tuttuğu hamsiler sayesinde gülüyor. Tezgâhları süsleyen hamsinin fiyatı ise beklenildiği gibi 20 liradan 7 liraya kadar geriledi.

Geçtiğimiz hafta kilogramı 20 liradan satılan hamsi, balıkçılar tarafından Batı Karadeniz açıklarında bol avlanmasıyla tezgah fiyatını 7 liraya kadar çekti.

Burada balıkçılık yapan Sadık Kara, palamut ile bereketli bir sezon yaptıklarını, tezgâhların yeni gözdesinin ise hamsi olduğunu belirterek, geçtiğimiz hafta fiyatı 20 lira iken bile rağbet gördüğünü, 7 liraya düşmesiyle vatandaşların daha fazla miktarda almaya başladığını bildirdi.

Bir hafta evveline kadar denizlerde hamsi bulunmadığını, bu yüzden Doğu Karadeniz'den hamsi getirttiklerini kaydeden Sadık Kara, Akçakoca'dan da hamsi çıktığını, ince olduğu ve yeni yeni göç ettiği için 7 liradan satışa sunduklarını ifade etti.

5 günlük avı dikkate alarak bol hamsi sezonu olacak gibi göründüğünü dile getiren Sadık Kara, bu şekilde devam etmesi duasında bulundu.

Hamsinin denizlerde yoğun bir şekilde bulunduğunu ancak biraz daha büyümesi ve kar suyu yemesi gerektiğini söyleyen Sadık Kara, tezgahtarların da bekleyişte olduğunu bildirdi.

Vatandaşların yerli hamsiye büyük ilgi gösterdiğini aktaran balıkçı Sadık Kara, çok iyi satış yaptıklarını, yerli hamsiyi gören vatandaşların mutlu olduğunu, balıkçıların da onları gördükçe mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

Tezgahlarda balık fiyatları şu şekilde:

Hamsi: 7 lira
İstavrit: 30 lira
Barbun: 25 ila 50 lira
Mezgit: 10 ila 20 lira
Çinekop: 45 lira

Yorumlar (0)