Hamburg Havalimanı'nda son durum!

II. Dünya Savaşı'ndan kalan ve yakınında bulunan 450 kilogramlık patlamamış bombanın etkisiz hale getirilmesi sonrasında Hamburg Havalimanı uçuşlara açık hale geldi.

EKONOMİ 17.10.2019, 09:46
Hamburg Havalimanı'nda son durum!

Almanya'nın Hamburg-Schenelsen Havalimanı'nın yakınında bulunan ve II. Dünya Savaşı'ndan kalan 450 kilogram ağırlığındaki patlamamış bomba etkisiz hale getirildikten sonra uçuşlar devam ediyor.

Ne olmuştu?

Havalimanının resmî internet sitesinden gerçekleştirilen açıklamada, II. Dünya Savaşı'ndan kalma 450 kilogram ağırlığındaki patlamamış bomba bulunması sebebiyle bir süredir havalimanının uçuşlara kapalı olduğu belirtildi.

Bombanın etkisiz hale getirilmesi sonucu havalimanının uçuşlara açıldığı ifade edilen açıklamada, yolculardan hava yolu şirketleriyle iletişime geçmeleri istenerek uçuşları konusunda bilgi sahibi olmaları talep edildi.

Yolcu trafiği açısından Hamburg-Schenelsen Havalimanı, Almanya'nın en yoğun trafikli beşinci havalimanı olarak biliniyor. Geçen sene 17 milyon 231 bin 667 yolcu Hamburg Havalimanı üzerinden seyahatlerini gerçekleştirdi.

Yorumlar (0)